GEZEGEND ONDERWEG PER FIETS VOOR HET GOEDE DOEL

Per stalen ros onderweg voor een een goed doel. En dat als vier vrienden zijnde, dat klinkt toch meer dan veelbelovend en gezellig. Een plezierritje. Maar als de tocht  van Landgraaf naar Santiago de Compostela voert, ziet het ineens volstrekt anders uit. Per fiets is dat zo’n 2000 km, enkele reis dan. En dan is alle hulp welkom, ook die van boven.

Lambert Rinkens, Landgraaf 14 september 2018, 17:41

Op zaterdag 25 augustus was het dan zo ver. Bij Theater Landgraaf is het Grand Depart. Niet zo veel volk als bij de Tour de France. Maar wel pauselijk bezoek en dat heeft La Grande Boucle dan weer niet. De paus is goedlachs vandaag en dat mag ook wel. Voor de afwisseling is hij vandaag in gezelschap van zijn vrouw. Paus Jos Heinink 1 wist de vier mannen nog extra te motiveren en dat was ook exact de reden van zijn komst.

De vier dat zijn Hans Füldner, Sam van Nieuwendijk, Paul Huijnen en Achim Becker. Dat zijn de Los Vagabundos die zich op pad begeven om voor hún goede doel iets te bereiken. Dat doel? Enkele onderdelen van Theater Landgraaf.  Te weten: het Jeugdtheater en de licht- en geluidsinstallatie zijn dringend aan vervanging toe.

Wekenlang onderweg voor een goed doel zijn betekent echter ook afscheid nemen. Te samen is het viertal 194 jaar getrouwd, en logischerwijze nemen zij dan ook even de tijd om hun dames nog relatief snel in de arm te nemen. Gelukkig voor het goede doel duurt dit geen 194 jaar, maar dat terzijde.

Rond elven is het dan zover. Goedlachs nemen de voeten plaats op de pedalen. Al zwaaiend gaat het meteen bergop richting het Geuldal. Inmiddels schrijven we 14 september. De mannen bevinden zich in de omgeving van Pau, zuid Frankrijk. De tocht valt niet mee. Het weer is alles behalve slecht. Dagelijks een kleine 30 graden. Leuk voor op het strand, maar dagenlang op de fiets, steeds meer hellingen en dan hellingen die alsmaar steiler worden. Met de Pyreneeën recht vooruit ligt een van de zwaarste etappes direct in het verschiet.

Voor een ieder die de vier fietslustigen en het Theater Landgraaf wil steunen of meer wil weten over het reilen en zeilen van deze sportieve sponsoractie hebben de mannen een site in het leven geroepen: http://www.losvagabundos.nl

Bonne chance Los Vagabundos !

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk