DWARS DOOR LANDGRAAF: DE DORFDUDLER

Stuk voor stuk rasmuzikanten met jarenlange ervaring. En als een muziekkapel een muzikaal beeld moet geven van Landgraaf zijn de Dorfdudler het wel. Een beeld van een nieuwe ‘oude’ blaaskapel.

Lambert Rinkens, Landgraaf 7 september 2018, 20:37

Inde jaren 70 bestond er al eens een muziekkapel onder dezelfde naam, de Dorfdudler. Maar het ging zo als het wel vaker gaat. leden worden ouder , verhuizen, kunnen niet meer door verandering van baan of het onvermijdelijke slaat toe.

We schrijven het jaar 2017. Muzikanten treffen zich en doen wat muzikanten dan het liefst altijd doen. Ze pikken hun instrument op en spelen wat, gewoon voor de lol.  Maar van het een komt het ander. Ze treffen zich in de loop van de tijd wat vaker en links en rechts worden het er steeds meer.

Begin 2018. Het wordt serieus. De mannen kennen mekaar al jaren uit het muziekwereldje en weten wat ze aan mekaar hebben. Er worden zaken besproken om het geheel meer structuur te geven. En in juli is het tijd voor het eerste optreden tijdens het Zomerfeest in Lauradorp. Enkele maanden van te voren is een van de leden van de originele Dorfdudler overleden, Jos Hendriks, aan hem wordt het concert opgedragen.

Van meet af aan is het raak. Er volgt meteen een uitnodiging om ook bij Camping de Watertoren te spelen.

Of deze, de buurman van een van de leden, Fred Haan, wordt 60. De bel gaat bij de goede man en zie daar: een complete blaaskapel voor de deur. En dan barsten ze ook meteen los. Egerländer, polka’s, Boheems, Tjechisch of Ernst Mosch. Het knalt er gewoon uit.

Het verhaal gaat snel rond van de nieuwe Dorfdudler. Weer een uitnodiging. Nu al vastgelegd voor januari 2019.

De leden komen uit alle hoeken van Landgraaf. Fanfare Abdissenbosch, de Eendracht van Nieuwenhagen, van St. Michael, van een spasskapel of van de Crombacher uit Kerkrade, en dat zijn slechts enkele namen. Bijna 20 man, onder leiding van dirigent Bart Smeets, die de Dorfdudler nieuw leven in blazen.

Komende zondag spelen zij bij de barbecue van fanfare Abdissenbosch in de Residentie. Die begint om 14.30, zij zelf spelen om 15.30. En dat loont dus drie keer de moeite!

Contact met de Dorfdudler, tel: 06 55 88 44 88

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk