GRIEKSE TRAGEDIE ‘IN de BENDE’ NEEMT EEN WENDING

Enkele dagen geleden gebeurde het dan toch, de sloop van ‘In de Bende’ nam zijn loop. Na jarenlange perikelen werd er dan toch begonnen met het maken van de eerste stappen naar een een nieuwe accommodatie. Maar dat had wel wat voeten in de aarde.

Door Lambert Rinkens, Landgraaf 3 september 2018, 12:23

Jarenlang getrouwtrek en dat met het wel of niet nodige geruzie gingen er aan vooraf. Politieke partijen lagen er jaren voor met elkaar in de clinch. En dat niet alleen in Landgraaf.

In juni 2012 liet de SP het volgende weten: “…toen al sporen van slijtage en achterstallig onderhoud… Het begint steeds meer op een Griekse tragedie te lijken. Het wordt steeds moeilijker om de goeden en de kwaden te scheiden… Raadsleden worden met mail bestookt over standpunten, vermeende feiten en een heuse rechtszaak…”

Maar 2012 was niet het einde van de Griekse tragedie. Een goede Griekse tragedie kan wel wat jaren hebben.  In 2016 was er sprake van twee nieuwe baden die dan ergens op de grens van Landgraaf en Heerlen moesten komen. Zij zouden dan het gebrek aan zwembaden moeten oplossen. Een gebrek dat zich in de loop der jaren steeds meer begon op te dringen.

Zwembaden hebben een behoorlijke onkostengehalte. Bij bezuinigingen zijn sluitingen dus navenant. De Bovenste Molt op 1 juli 1986, de Onderste Molt anderhalf jaar later. Op de Berg in Schinveld, dicht. Zwembad Erenstein, dicht, De Zeekoelen, dicht. Terworm, dicht en zelfs het Sportfondsenbad in Heerlen mocht de poorten sluiten.

Nu is men tot het inzicht gekomen dat het zo niet verder kon. In de Bende gaat een nieuwe en modernere toekomst tegemoet. De eerste fase, die eigenlijk voor midden juni gepland stond, is dan toch begonnen. Na de sloop neemt de tweede fase haar aanvang, de nieuwbouw, deze zal vermoedelijk zo’n anderhalf jaar in beslag nemen.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk