RODGER PIETERS TROTSE UEFA-B DIPLOMA TRAINER

Sinds kort is UOW’02 een UEFA-B trainer rijker. Rodger Pieters is de nieuwe trotse bezitter van het fel begeerde diploma. Maar bescheidenheid siert de mens, en in dit geval al helemaal.

Lambert Rinkens, Landgraaf 2 september 2018, 20:32

Rodger Pieters, oorspronkelijk uit het Lauradorp,  is niet bepaald de man om het van de daken te schreeuwen, terwijl daar toch wel reden voor is. Maar dat zit er bij hem gewoon niet in. Rust is iets wat hem blijkbaar meer ligt. Diezelfde rust straalt hij ook uit. Tijdens de training zie je geen Zuid Europese gebarentaal voorbij komen. Niet dat daar iets mis mee is, maar bij hem zie je het gewoon niet.

Hij werkt veeleer rustig, kalm en gedegen naar zijn doel toe. Passie is er wel degelijk, en niet zo’n beetje ook. En natuurlijk kookt het van binnen als er iets goed mis gaat, maar dat blijft dan wel binnen. Naar zijn spelers toe is het rust, aanwijzingen ja, afkeurende opmerkingen of uitlatingen, nee. Tekst en uitleg volgen later wel, op een constructieve manier.

Neem de wedstrijd van vandaag, 2 september 2018, tegen Chevremont. Het tweede elftal gaat sowieso een zware pot tegemoet. Twee vaste achterhoedespelers spelen met het eerste elftal. Dat wordt dan toch al flink sleutelen. Het seizoen is nog vers en zijn elftal heeft sowieso al de nodige wisselingen achter de rug. Rust en opbouw zijn dan de sleutelwoorden. Op een coach die dan als een wildeman aan de zijlijn staat te tieren ligt op zo’n moment geen enkele speler te wachten.

Tot ver in de tweede helft worstelt het elftal met zijn tegenstander en houdt zich staande. Een boogballetje op 5 minuten voor het einde doet ze de das om.

Na afloop laat Rodger Pieters het volgende weten: ‘Ik ben niet ontevreden over het resultaat en het spel. Het kan beter maar er zit progressie in het elftal. Met de constante wisselingen in het team in het achterhoofd hebben ze het niet gek gedaan. Het seizoen is nog vroeg, we blijven er gewoon aan werken. Het is een groep van jongens die allemaal uit het dorp komen, dat wordt een hecht team. Dat komt wel.”

Rust als constante factor lijkt voor een elftal dat aan het begin staat echt een zegen. En voorlopig blijft hij nog wel even bij UOW’02, ook dat is rust.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk