OUD STADSPRINS HENNIE DARDING NIEUWE ‘MAESTRO VAN LANDGRAAF’

Alsof het zo had moeten zijn en het daarom nu ook zo is: Hennie Darding is de nieuwe ‘Maestro van Landgraaf’. Fanfare St. Barbara G. A. kan met recht trots zijn op de nieuwe Maestro èn geslaagde finale.

Landgraaf, 7 december 2022, 13:00

Fanfare St. Barbara G.A. heeft echter meer om trots op te zijn. De nieuwe maestro komt namelijk niet zo maar eventjes uit de lucht vallen. Maandenlange voorbereiding en planning leverden uiteindelijk de op zaterdag 26 november een topavond op. Na een spannende en uitermate geslaagde finale wist Hennie Darding in het Streeperkruis de hoofdprijs voor zich op te eisen. En bij menigeen zal er bij het horen van de naam ‘Hennie Darding’ een belletje gaan rinkelen. Hennie Darding is bij heel wat mensen vooral bekend door de eenvoudige reden dat de hij oud- stadsprins van Landgraaf is.

Na maanden van hard werken met dirigent Math Somers en de fanfare was het dan zo ver in Partycentrum het Streeperkruis. De zaal was vol met supporters en sympathisanten toen titelverdediger Hubert Schuncken, Fieny de Haan, John Venhovens en Hennie Darding de strijd met mekaar aangingen om te bepalen wie de betere dirigent is. De vijfde kandidaat, Alex Schiffelers, moest helaas afzeggen in verband met ziekte. Alle 4 kandidaten dirigeerden 2 keer een fragment uit bekende muziekwerken die beoordeeld werden door de vakjury bestaande uit Leon Simons en Hub Nickel. De beslissing viel uiteindelijk uit in het voordeel van Hennie Darding omdat deze niet alleen tempo en maat perfect aangaf maar ook een overwicht had op het orkest waardoor alle overgangen foutloos verliepen.

Groot voordeel van deze avond was echter dat er de facto geen verliezers waren. Geen verliezers bij de deelnemers en ook niet, of beter gezegd: al helemaal niet bij het publiek. En mocht u deze avond niet live aanwezig zijn geweest dan is er toch goed nieuws. Van de avond werd een filmregistratie gemaakt en deze zal spoedig online te zien zijn, en in 2024 kunt u ook daar weer live bij aanwezig zijn!

Meer weten over de fanfare en haar activiteiten? Kijk dan op: www.barbara-ga.nl

Please follow and like us:
Help-Desk