‘SOUVENIR UIT LANDGRAAF’

De gemeente Landgraaf bestaat in 2022, 40 jaar. De Vrije Akademie viert dit met de tentoonstelling ‘Souvenir uit Landgraaf. De expositie toont werk van 22 kunstenaars die in Landgraaf wonen, werken of speciaal iets hebben met Landgraaf. Het resultaat hiervan is verassend veelzijdig!

Landgraaf, 2oktober 2022, 16:38

Driedemensionaal werk, fotografie, tekeningen, schilderijen, beelden of grafisch werk, het palet is dus ruimschoots veelkleurig te noemen. Deze veelzijdigheid is met name te danken aan het grote aantal deelnemers. Dat levert dan ook meteen het nodige werk op voor curator en kunstenaar Marjo Boesten. Het geheel toont beelden met werk uit, voor én over Landgraaf op.

De Vrije Akademie heeft ook driehoeken van hout uitgereikt en gevraagd deze te bewerken als ‘Souvenir uit Landgraaf’. De driehoeken zijn voor een groot deel bewerkt door kinderen in de zomervakantie in het ‘pop up atelier’ in Landgraaf. Een aantal zijn bewerkt door volwassenen en deze hebben een heel andere presentatie.

De expositie is van 5 oktober tot 28 oktober 2022 in het Burgerhoes te Landgraaf. De opening van de expositie is op vrijdag 7 oktober in het Burgerhoes, Sweelinckplein 1, te Landgraaf. De opening start om 19:30 en wordt verricht door de wethouder van cultuur. Tevens zal er een muzikaal optreden zijn dat verzorgt wordt door zanger en muzikant Bas Kokkelmans. De expositie is gratis te bezoeken tijdens werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur en op donderdag tot 19:00 uur. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Landgraaf in het kader van 40 jaar Landgraaf.

Fotografie: Vrije Akademie

Please follow and like us:
Help-Desk