KEUZE ZAT BIJ LIMBURGS MOOISTE

Pedalerend door de Limburgse heuvels met Vijlen op de achtergrond. Foto: Visit Zuid-Limburg

De Vebego Limburgs Mooiste is dan ook weer terug. En menigeen zal “eindelijk” zeggen. Maar liefst 12.000 deelnemers zullen de trappers in de rondte draaien op zaterdag 11 juni. Alvast wat informatie.

Landgraaf, 2 juni 2022, 17:32

Organisator Jesse Linssen is er maar wat blij mee: “We mogen weer vertrouwen op eerdere deelnemers en nieuwe aanwas. De renners komen opnieuw uit het hele land. Ook van buiten de landsgrenzen. Van jong tot oud, van beginner tot kilometervreter.” Dat levert dan rond de 12.000 deelnemers op en dan mag je gerust van een geslaagde herstart spreken.

De vertrouwde startplek bij het Burgemeester van Grunsvenplein is in verband met bouwwerkzaamheden verplaatst naar |Nieuw Eyckholt, aan de rand van de stad. Op een nabij gelegen weiland zal er een camping met verschillende facaliteiten verrijzen. Er zullen ook tal van activiteiten plaatsvinden, zoals daags voor de start bijvoorbeeld. Dan zullen verschillende merken allerlei nieuwtjes presenteren uit de fietswereld.

Limburgs Mooiste biedt overigens verschillende routes aan. Voor beginnende rijders èn voor de echt gevorderden. De verschillende af te leggen lussen verschillen in hoogtemeters van 550 tot bijna 3000. Voor elk wat wils, dus.

Voor de regio is het trouwens ook economisch gezien een leuke opsteker. Naar schatting zal er rond de €1.7 miljoen aan bestedingen gedaan worden dankzij dit evenement.

Voor meer informatie kan men terecht op: www.limburgsmooiste.nl

Bron & fotografie: Visit Zuid-Limburg

Please follow and like us:
Help-Desk