UOW2: WINST OP DE LANGE BAL

Doelpuntenmaker Tijn Klomp wordt terecht in de armen genomen. Fotgrafie: DLC.

Uiteindelijk was het een terechte overwinning voor UOW’02. Beide ploegen hadden meerdere kansen maar UOW’02 beschikte over Stijn Klomp en net iets meer geslepenheid dan Zwart -Wit’19. Een wedstrijdverslag.

Lambert Rinkens, Landgraaf, 14 maart 2022, 19:38

Het was vooraf al bekend; de teams in de 4de klasse B schelen mekaar niet zo gek veel. Het verschil tussen koploper RKHBS en nummer 6, Eikenderveld bedraagt luttele 6 punten. Winst of velies licht dus vaak genoeg aan details. Het onderlinge verschil tussen UOW’02 en Zwart-Wit ’19 bedroeg bij aanvang van de gisteren gespeelde pot maar drie punten. Het lag dus volop in de lijn van de verwachting dat het een ‘close match’ zou worden. En die voorspelling kwam dan ook helemaal uit.

Qua kansen , die beide teams overigens genoeg hadden, hield men zich onderling in evenwicht. Zwart-Wit ’19 opende echter wel de score in de eerste helft, 0-1. Maar UOW’02 bleef aanvallend voetballen en creëerde zich een tweetal heel goede kansen. Drie keer is scheepsrecht, moet Pim Theunissen gedacht hebben toen hij nog voor de rust vanaf een kleine zeven meter de Zwart-Wit ’19 doelman wist te passereren,1-1.

De gelijkmaker zorgt voor een verwijtende blik bij de Zwart-Wit’19 doelman. Fotografie: DLC

Na de rust werd er net zo fel , zo niet nog feller om iedere bal gevochten. Zwart-Wit’19 bouwde telkens weer de aanval via meerdere schijven op en kwam dan ook regelmatig tot aan de rand van de 16. Geen doelpunten echter; meerdere schoten voorlangs of door de UOW’02 doelman gepakt. UOW’02 speelde, vertrouwend op de snelle voorwaartsen, vaker de lange bal naar voren. Uiteindelijk resulteerde dat in een ‘beauty’ van Tijn Klomp. Op volle snelheid de bal binnenkantje rechtervoet mooi over de doelman heentillend wist hij te scoren. Perfect getimed en met heel veel gevoel afgemaakt, 2-1.

Tijn Klomp maakt de winnende 2-1. Fotografie: DLC

Het bleef bij die 2-1. Beide ploegen hadden met de punten naar huis kunnen gaan. Het net iets meer geslepen voetbal van UOW’02 gaf echter de doorslag. Een nipt verschil maar UOW’02 pakte thuis de volle buit.

Fotografie: De Landgraaf Courant

Please follow and like us:
Help-Desk