CLUBKAMPIOENSCHAPPEN ATLETIEKVERENIGING AVON VAN START GEGAAN

De pupillen van AVON beten vandaag de spits af in het Emmasatdion. Foto: DLC

Atletiek voor jong en oud bij atletiekvereniging AVON. Maar vroeger of later wil je natuurlijk weten wie de beste is. De jaarlijkse clubkampioenschappen leveren daar dan mooi antwoord op.

Landgraaf, 2 oktober 2021, 18:58 uur

Sporten is gezond voor lichaam en geest. Dat is dan mooi en aardig, leuker en stukken gezelliger is het ook nog eens in verenigingsverband. Allemaal leuk en heel aardig maar als sporter wil je natuurlijk wel weten waar je staat. Ben ik de beste of is hij dat? Kampioenschappen geven daar binnen een vereniging het antwoord op. Bij Atletiek Vereniging Oranje-Nassau vinden er dit weekeinde de clubkampioenschappen plaats om uitsluitsel te krijgen op die laatste vraag.

De pupillen starten vandaag om 10:00 uur aan hun meerkamp. Die meerkamp vond plaats middels de Athletics Champs. De Athletics Champs zijn een nieuwe vorm van wedstrijden waarbij de jeugs op een speelse manier hun wedstrijden doen. Een van de grote voordelen is dat iedereen zo ongeveer continu bezig is. Het lange wachten tussen de wedstrijden door is dan voor atleten en de andere aanwezigen dus verleden tijd.

Met 31 deelnemers aan de meerkamp viel er dan ook de hele dag van alles te beleven. De organisatie, die wederom op de steun van tal van vrijwilligers kon bouwen, had er de handen vol aan. Het enthousiasme en het plezier bij de jeugd maakte die inzet echter de moeite meer dan waard.

Morgen zullen de junioren en senioren om 11:00 uur aan hun wedstrijden beginnen, hetgeen dus wederom een topdag voor de Heerlense atletiek belooft te worden. De wedstrijden vinden plaats in het Emma stadion aan de Passartweg te Heerlen. Voor de liefhebbers van de atletiek dus absoluut de moeite van een bezoekje waard!

Een deel van de pupillen aan de start van hun laatste onderdeel. Foto: DLC

Bij Atletiekek Vereniging Oranje-Nassau kan men trouwens terecht voor alle onderdelen van de atletiek. De accommodatie is er, de materialen zijn er en de benodigde organisatie staat er ook. Wat wil de atleet dan nog nog meer? Meer informatie over de vereniging is te vinden op: http://www.avonheerlen.nl

Please follow and like us:
Help-Desk