STB ZONDAGTREF OM WEER MEE TE BEGINNEN

Eigenlijk kwam het dan toch nog onverwacht: ook de senioren mochten weer aan de start verschijnen. Niet voor een wedstrijd, maar wel om weer gezamenlijk lekker actief te zijn. De STB Zondagtref.

Landgraaf, 5 juli 2021, 18:15

Het is zondag 4 juli omstreeks 09:20 uur als de deelnemers van de STB Zondagtref solo, per twee of met het gezin, inclusief de trouwe viervoeter, bijeenkomen bij Park het Plateau te Brunssum. Een hele mooie en geschikte locatie om actief bezig te zijn of om te relaxen en van de natuur te genieten. De Brunssummerheide ligt op loopafstand, parkeerruimte zat op, die bovendien gratis is, twee horecagelegenheden met terras en het Schutterspark met zijn mooie vijvers op twee minuten lopen. Perfecte keuze van de STB organisatie om weer mee te beginnen.

De melding dat de Zondagtref plaats zou vinden kwam dan toch nog onverwacht. Trainen voor de senioren mocht dan ook weer sinds kort, maar door de extreme hitte vervielen er daar dan ook weer enkele van. Al met al was het intussen 9 maanden geleden dat de laatste Zondagtref plaats vond. En dat was dus met recht spijtig te noemen. Niet alleen voor het sporten; de zondagse bijeenkomsten zijn simpelweg sportief maar vooral ook sociaal voor de club en leden onderling belangrijk. Wandelen of rennen kun je zeker in je uppie doen, echter onder begeleiding van deskundige trainers èn samen met andere atleten is het gewoon stukken wijzer en gezelliger.

Eigenlijk waren er vier groepen ingedeeld, met voor ieder wat wils. De groepen werden op looptempo ingedeeld en een groep ging niet hardlopen maar wandelen. Een van de aanwezigen vormde een groep op zich, laten we het maar de ‘mini mountainbike selectie’ noemen. Was het van groot belang? Nee, onder de streep genomen waren tempo, afstand, tijden en parcours ditmaal ondergeschikt aan gezelligheid en samenzijn. Na maanden weer eindelijk bijeen zijn en de sportieve draad weer oppikken. Trainingen en wedstrijden komen later weer vanzelf aan bod. Deze Zondagtref was er gewoon de aanloop van.

Voor geïnteresseerden die op een leuke manier onder vakkundige begeleiding van de ‘moeder der sporten’, de atletiek, willen proeven en genieten is er de volgende website: http://www.stblandgraaf.nl

Please follow and like us:
Help-Desk