PARADISE DANCERS GAAN ER SIMPELWEG GEWOON OPNIEUW VOOR

Tegenslag na tegenslag. En toch, na een jaar lang geduld oefenen, er weer vol voor gaan. Op bezoek bij de Paradise Dancers.

Landgraaf, 6 juni 2021, 21:54

Je een jaar lang de ‘blup’ trainen. Drie keer per week alles uit de kast halen. Conditie, kracht, lenigheid en coördinatievermogen ontwikkelen. En dat alleen om te dansen. Dansen? Wie traint daar dan voor? Is dansen sport? Ja, absoluut! Met een keer trainen per week redt je het niet, en ook niet met twee keer. Een van de kinderen zegt het zo: “Klasgenootjes die ook sporten en dan ook een keer iets proberen te doen, zeggen dan: pffff … dat is wel moeilijk, dat kan ik niet…” En het vreemde, of eigenlijk het verrassende, kinderen die een keer meedoen, blijven zo goed als altijd aan het dansen hangen.

De kinderen trainden in 2020 voor wedstrijden en toen kwam Covid. Alle trainingen en inzet werden te niet gedaan zonder ook maar een schijn van kans om het geleerde te kunnen laten zien. Toen mocht er ineens wel weer wat. De kinderen begonnen simpelweg dolenthousiast opnieuw. En wat gebeurd? Enkele maanden later, slechts luttele dagen voor het Europese kampioenschap… pats, niks gaat meer. Een enorme mentale dreun. En toch, op een enkeling na, bleef de hele groep intact. Sterker nog, er zijn weer nieuwe leden bijgekomen. En die groep gaat er nu, simpelweg compleet opnieuw, vol voor. Is dansen sport? Ja hoor, absoluut. Is dansen leuk? Absoluut zeker weten. Ga er maar eens een kijkje nemen. Het enthousiasme en de pret spatten er van af. Of bezoek de eerst mogelijke wedstrijd van de Paradise Dancers. Wie dan nog steeds denkt dat dansen ‘uit de lucht komt vallen’ zit er toch flink naast. s

En by the way: de Paradise Dancers zullen zich binnenkort aan het publiek tonen in een volledig nieuwe outfit. Hoe die eruit ziet? Tja, daar laat men zich niet over uit. De leiding heeft wel pretoogjes als ze er over spreken. Wordt dus vervolgd.

Wie meer wil weten over de Paradise Dancers kan terecht op: http://www.paradisedancers.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk