LICHT AAN DE HORIZON BIJ HEEMKUNDEVERENIGING LANDGRAAF

Een half jaar stilte binnen de muren van het Multi Functionele Centrum, MFC, aan de Voeëgelsjtang in Landgraaf. Maar daar gaat gelukkig snel verandering in komen. Heel snel zelfs.

Landgraaf, 3 juni 2021, 12:11

Nu is de ruimte van de Heemkundevereniging Landgraaf echt geen concertzaal te noemen. Rust is het meest passende begrip voor de sfeer die er heerst. Mensen die geconcentreerd werken aan onderwerpen waar ze uren en uren per dag over peinzen. Rust, maar dat is een uiterlijke rust. Het is een combinatie van hartstocht en volharding waarmee de bijna 400 leden de kennis, de geschiedenis van Landgraaf en de archieven hierover steeds meer verrijken. En al die leden staan te popelen om deze ‘stille ruimte’ weer in gebruik te mogen nemen.

Met ingang van zaterdag 5 juni 2021 mag de studiezaal weer beperkt open. En wel op elke zaterdag- en woensdagmiddag om 13:00 uur voor een tijdblok van 2,5 uur tot 15:30.

Net als vorig jaar kunnen er per tijdblok maximaal 9 personen terecht. Zes plaatsen in de kantine van het MFC en 3 plaatsen aan de beeldschermen in de eigenlijke studiezaal. De tafels in de studiezaal kunnen binnen het kader van de corona-regels niet gebruikt worden omdat dan anders niemand boeken en mappen uit de rekken zou kunnen pakken. Lopen dient zoveel als mogelijk beperkt te worden.

Mensen die boeken willen kopen, of iets moeten afgeven, kunnen alleen op de zaterdagmiddag tussen 11:00 en 12:30 uur aan de balie van de studiezaal terecht. vanwege de aanwezigheid van de basisschool in het MFC is de woensdagmiddag vooralsnog niet mogelijk.

TIP: download voor je komst via de verenigingswebsite de digitale inventaris. Je kunt dan zien wat er wel of niet is en bovendien kun je dan gericht naar de plek lopen waar het boek of de map staat.

Er zijn natuurlijk vooralsnog regels die blijven gelden. Iedereen die onderzoek wil doen, dient zich vooraf per e-mail aan te melden. Voor de zaterdag kan dat tot uiterlijk 12:00 uur op vrijdag en voor de woensdag is dit 12:00 uur op de dinsdag. In het hele MFC dient men mondkapjes te dragen, als men gaat zitten mag het mondkapje af. Bij binnenkomst en vertrek handen ontsmetten (de middelen hiervoor staan op de tafels bij de klapdeuren van de zaal). Bij wisselend gebruik van een toetsenbord, dient dit eerst ontsmet te worden. Boeken en mappen die gebruikt zijn, dienen op de tafel te blijven en niet in de rekken terug geplaatst te worden.

Voor meer informatie kan men terecht op: http://www.heemhundelandgraaf.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk