DE BOEKENTIP: ‘DE KLERCK EN HET LIJK IN TRANSITO’

‘Koukleum’ Bryan en Rechercheur De Klerck

Hoe vaak komt het voor dat er in een detective een rol is weggelegd voor iemand uit Landgraaf?Eigenlijk nooit, toch? Dat tijdperk is nu dus voorbij. Echter, in deze boekentip niet een, maar twee betrokkenen uit Landgraaf.

Landgraaf, 18 mei 2021, 20:04

Daar is ie dan: ‘De Klerck en het lijk in transito’ van Paul Dieudonné. Deze detective wordt ten warmste aanbevolen door boekenkenner en leesfanaat Bryan Fohler. Bryan Fohler is bekend van zijn boekenblog Koukleum.nl en laat net deze ‘Koukleum’ woonachtig zijn te Landgraaf. Dat is dan mooi meegenomen, vooral als schrijver Paul Dieudonné zijn hoofdpersoon rechercheur De Klerck laat afreizen naar Landgraaf om een getuige te spreken in verband met deze zaak.

Bryan Fohler

Bryan Fohler is bekend van zijn boekenblog Koukleum.nl en fan van de Amsterdamse Appie Baantjer. Bryan Fohler beschikt dus, door zijn onstilbare leesdrift over de nodige insider kennis. Hij al hoorde over de ‘Rotterdamse Baantjer’ lang voor dat het eerste deel daarvan überhaupt uitkwam. En hij was meteen verkocht. “Ik ben een groot fan van Baantjer,” legt hij uit. “Ik was daarom zeer benieuwd hoe de Rotterdamse variant van Paul Dieudonné zou zijn. Het eerste deel sprak mij gelijk aan door de spanning, de humor en de leuke personages. De stad Rotterdam komt tot leven. Dat De Klerck in het nieuwe boek mijn woonplaats bezoekt, vindt ik ontzettend leuk. Ik kan deze boeken echt iedereen aanraden.

Overigens is Bryan niet de enige leesfanaat bij Koukleum.nl Hij heeft een relatie met Veronique Wilbrink en laat die nou ook de ene pagina na de andere verslinden. Een bezoekje op hun boekenblog is dus echt wel de moeite waard.

Meer informatie over het boekenblog is te vinden op: http://www.koukleum.nl

De opmars van Paul Dieudonné

Lees verder onder de afbeelding

Het nieuwe boek is het vierde deel in een goedlopende serie over De Klerck en het vervolg op ‘Rechercheur De Klerck en de ongrijpbare dood’. Van de eerste twee delen zijn al herdrukken verschenen en ze zijn bij de Zweedse uitgeverij Lind & Co als luisterboek uitgebracht. Stemacteur Bart Oomen neemt momenteel het nieuwe boek op. Daarmee is Paul Dieudonné bezig met een stevige opmars. De Detective & Thrillergids van Vrij Nederland voorspelt zelfs dat er een televisieserie komt. “Die gedachte spreekt mij enorm aan,” geeft Paul Dieudonné toe. “Al die plekken die ik beschrijf op het beelscherm… Dat moet geweldig zijn!.”

‘Rechercheur De Klerck en het lijk in transito’ is verkrijgbaar bij de boekhandel en op internet voor 9,95 euro. Het boek komt ook als e-book uit voor 5,95 euro.

Meer informatie over de auteur is te vinden op:

http://www.rechercheurdeklerck.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk