SCOUTING ST. TARCISIUS EN IVN DE OUDE LANDGRAAF SLAAN HANDEN INEEN

Willen we echt iets aan doen aan het milieu dan moeten er stappen gemaakt worden. Scouting St. Tarcisius en IVN De Oude Landgraaf maakten in deze een mooie en belangrijke stap in de goede richting.

Landgraaf 17 mei 2021, 20:28

Het milieu en de natuur zijn twee van de belangrijkste zo niet de belangrijkste thema’s van tegenwoordig. Wil de jeugd een normale en gezonde toekomst hebben, dan moeten we daar als maatschappij echt stappen in maken.Scouting St Tarcisius en IVN De Oude Landgraaf maakten een hele mooie stap in de goede richting. Zij sloegen afgelopen weekeinde de handen ineen en gaven en passant de kinderen hele wijze lessen mee voor de rest van hun leven.

Blije Bijen en de cirkel

De Welpen en Bevers van Scouting St. Tarcisius kwamen op vrijdag 14 en zaterdag 15 mei te samen met de leden van IVN De Oude Landgraaf. Dat gebeurde bij de Bijenoase aan de Kleikoelerweg. Daar had men om om de bijen het leven iets gemakkelijker te maken een hectare grond gereed gemaakt om ingezaaid te worden. De gemeente stelde een graafmachine en het benodigde zaaigoed hiervoor beschikbaar. Dit zal in de toekomst voor de nodige ondersteuning zorgen voor de bijen, en natuurlijk ook andere daar levende insecten. Dat mag een kleine stap lijken, maar is het allesbehalve.

De bijen en andere insecten krijgen een stukken betere leefomgeving. Zij planten zich dan ook beter voort. Daar beleven de vogels weer hun plezier aan. Die zorgen er dan echter ook weer voor dat nog meer zaad verspreid wordt. Bovendien vormen de vogels weer een bron van voedsel voor andere dieren, et cetera. Het terrein mag dan weliswaar maar 100 vierkante meter groot zijn. Maar dat is de clou van het verhaal niet.

De jeugd beleefde onder de bezielende leiding van IVN De Oude Landgraaf enkele topdagen, maar kreeg vooral kennismaking met de natuur aangereikt. Het enthousiasme van de leden van het IVN werd door de Welpen en Bevers meteen opgepikt. Letterlijk dolenthousiast en zeer leergierig kennismaken met de natuur en dat wat deze te bieden heeft. Voor de Bevers en Welpen betekend dit dat zij, misschien bewust, misschien onbewust, nog meer respect krijgen voor natuur en milieu. De scouting kwam vrij recent nog in het nieuws met de Landelijke Opschoondag. De vereniging is dus wat dat betreft echt goed bezig.

Tot slot. Dat IVN De Oude Landgraaf en St. Tarcisius nu de handen ineen geslagen hebben, en in de toekomst ook blijven doen (de scouting zal het terrein gaan onderhouden), is dan ook een veel betekenende samenwerking tussen twee Landgraafse verenigingen. Dat de gemeente Landgraaf hier daadwerkelijk ook nog eens de nodige steun aan verleend heeft, maakt de zaak alleen nog maar meer hoopgevend. Als in de nabije toekomst ‘het bezoeken’ weer ietsje gemakkelijker wordt, zijn en St. Tarcisius en het IVN absoluut een aanrader.

Meer informatie over beide verenigingen is te vinden op:

http://www.tarcisius.nl

http://www.ivn.nl/afdeling/de-oude-landgraaf.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk