TWEEDE REEKS PIANO MEDITATIES MET STEVEN VAN KEMPEN

De eerste reeks pianomeditaties was dus duidelijk een succes. Een vrij logische gedachte; wie komt er immers op het idee om er een nog uitgebreider vervolg aan te geven, als dat niet zo is? Maar er is meer.

Lambert Rinkens, Landgraaf 30 april 2021, 18:59

De eerste reeks pianomeditaties met Steven van Kempen zit erop. En dat blijkt dus dermate succesvol te zijn verlopen, dat men er een tweede reeks aan vastknoopt, die dan ook nog eens uitgebreider is als de eerste editie. Maar ook daar blijft het niet bij. Ook het muzikale programma wordt meteen uitgebreider qua inhoud.

De pianomeditatie betreft muzikaal gezien new-age en minimal-music. Of althans, in de voorafgaande serie dan. Nu wordt daar ook Classical Music en Filmmuziek aan toegevoegd. Dat allemaal op een prachtige concertvleugel, bespeeld door Steven van Kempen, op een meer dan geschikte locatie in Amstenrade.

De meditatie behelst natuurlijk een overweging. De muzikaal aangereikte informatie zet aan het denken, denken over de eigen toekomst en kwetsbaarheid als mens. Die gedachtegang zal dan ondergaan worden onder het horen van de gespeelde pianomuziek. Repeterende muziek die het brein aanzet en stimuleert tot overpeinzingen.

Vooral nu, in deze tijd waarin overduidelijk wordt, hoe kwetsbaar en nietig een mens kan zijn, een prachtige en wonderschone gedachte om in zichzelf te keren bij Bach, Händel en James Horner.

Steven van Kempen

In onze regio is Steven van Kempen allesbehalve een onbekende. Onder andere: dirigent bij Mannenkoor St. Rochus, artistiek leider bij St. Joseph Doenrade, artistiek leider bij Kamerkoor Gaudette, chefdirigent bij Concertkoor Cantabilé, en dan gaat de lijst nog wel even verder.

Een enorme bak aan ervaring en kennis, denkt een mens dan. Klopt. Maar belangrijker is de conclusie dat een mens dit niet allemaal kan doen, en volhouden, als hij niet enorm van ‘zijn’ muziek houdt. Alleen daarvoor al is een bezoek aan de pianomeditaties een must.

De concerten zijn gratis, een vrije gave mag natuurlijk altijd, zijn over enkele maanden verspreid en kunnen dus ook rustig worden ingepland door de bezoekers, en vinden plaats in de OLV. kerk te Amstenrade. De data:

  • Zondag 16 mei, 15:00 uur
  • Zondag 6 juni, 15:00 uur
  • Zondag 4 juli, 1500 uur
  • Zondag 1 augustus, 15:00 uur
  • Zondag 5 september, 15:00 uur


Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk