WANDELEND DOOR LANDGRAAFS HISTORIE

Wandelen is momenteel in de mode. Of althans, wat wil een mens veel anders doen tegenwoordig. En waarom dan niet het aangename met het nuttige combineren. Wandelen door Landgraafs historie is dus zo gek nog niet. Onze tip.

Lambert Rinkens, Landgraaf 11 april 2021, 23:53

Het leven kent op dit moment nogal wat beperkingen. Dit mag niet, dit gaat niet, zo en zo laat moet je thuis zijn, en dat gaat ook niet. Nu zijn er natuurlijk heel wat ergere zaken in de wereld gaande, dus al met al valt het nog wel mee, maar leuk is toch anders. Wandelen is een van de zaken die momenteel wel mogen, en van die mogelijkheid maken steeds meer mensen gebruik. Wandelen is dus ‘in’. Zo zeer zelfs dat het lijfblad van de ANWB, De Kampioen, er deze maand zelfs twee artikelen aan wijdt binnen een en dezelfde uitgave. En het zijn hele mooie artikelen.

Een van de artikelen laat zien dat er zelfs drie mensen zijn die van wandelen hun beroep gemaakt hebben. Dat kan dus ook, maar hoeft natuurlijk niet. Gewoon lekker erop uit is voor de meesten van ons al zat op. En bovendien heeft Landgraaf desbetreffend aardig wat te bieden. Combineren we dus Landgraafs heden met een wandeling die ons meteen naar de lokale en regionale geschiedenis voert. En dat met dank aan de lokale heemkundevereniging.

Bokkenrijders

Bij Heemkundevereniging Landgraaf verzamelen ze van alles en nog wat, als het maar met Landgraaf van doen heeft. Bovendien brengen zij jaarlijks een of meerdere boeken uit waar echt heel wat uit te halen valt. De moeite waard dus. Echter, in het verleden heeft de vereniging ook enkele boekwerkjes uitgebracht die geschiedenis en wandelen combineren. Een daarvan is getiteld ‘Bokkerijderstochten Bockreiter-Wanderung und Radtour Landgraaf, Herzogenrath’, en verscheen in voorjaar 2011. Geen grote dikke pil, maar wel absoluut de moeite! Wandel of fiets de in het boekje aangegeven routes en verplaats je in de tijd. De geschiedenis van de Bokkerijders is perfect om te beseffen hoe men hier destijds leefde. Het besef dat Landgraaf en onze regio een volstrekt ander beeld toonde, wordt per gelopen, of gefietse, meter alleen maar groter. Gezond, leerzaam en absoluut leuk om te doen. Ook handig: het is dus inderdaad geen lijvig boekwerk, en kan dus gemakkelijk meegenomen worden tijdens de trip.

Onze tip: neem, zodra het weer kan, contact op met de heemkundevereniging en trek er lekker op uit!

Meer informatie over de heemkundevereniging vindt u op: http://www.heemkundelandgraaf.nl

Bron: De Kampioen, Heemkundevereniging Landgraaf

Afbeelding: DLC

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk