KAAG, HOEKSTRA, D66 EN CDA ZETTEN ZICH MOOI VOOR JOKER

IZZY F. STONE ZEI HET AL: ALLE POLITICI ZIJN LEUGENAARS TOTDAT HET TEGENDEEL BEWEZEN IS

Nu doorpakken? Een nieuw begin? Foto: DLC

De premier moet aanblijven vanwege grootste crisis sinds tweede wereldoorlog, en het vertrouwen van de burger in de politiek moet hersteld worden! En dat op 1 april ….

Opinie

Door: Lambert Rinkens, Landgraaf 4 april 2021

Vers van de pers uit monde van een anonieme bron in Griekenland. Apate, de Griekse godin van de leugen en bedrog, is zwaar depressief opgenomen in het ziekenhuis op de berg Olympus. Zij is er helemaal stuk van. Zelfs zij hield dit niet voor mogelijk: Sigrid en Wopke wisten zelfs Rutte te overtreffen. Normaliter is dat niet echt een probleem of moeilijk te noemen. Betreffende leugen en bedrog meenden experts echter tot voor kort dat Markje onovertrefbaar was. Maar wat schets onze verbazing? Sigrid en Wopke zijn er tegen alle verwachtingen in, toch in geslaagd. Zij mogen dit mooie compliment, lekker trots op zichzelf zijnde, op hun erelijst bijschrijven. Wat wil het geval?

Vooraf: of Markje al dan niet over zijn, als het hem van pas komt, bescheten geheugen struikelt of dat binnenkort alsnog gaat doen, is niet eens relevant. Hetgeen afgelopen week door de hoofdrolspelers gepresteerd werd, is gewoonweg exemplarisch voor hoe politiek hier te lande al sinds jaar en dag gevoerd wordt. Daar gaan we dan.

Even tussendoor voor de lol

De verkiezingsslogan van het CDA: “En nu doorpakken” Tja, het is ‘m echt hoor! “En nu doorpakken”, …hoe kom je erop en hoe vergeet je je eigen slogan binnen twee weken? Knappe actie, toch? En die van D66? Die is zo mogelijk nog toepasselijker: “Een nieuw begin!” Was die tranentrekkende vertoning afgelopen donderdag een nieuw begin dan? Daar leek het toch niet op. Volstrekt niet zelfs!

Het gevalletje K. en H.

Kaag en Hoekstra lijken afgelopen week kosten nog moeite gespaard om zichzelf en hun partijen zo goed als maar mensen mogelijk in de eigen voet te schieten. En het moet gezegd: dankzij hun formidabele, meer dan prijzenswaardige en magistrale inzet hebben zij nu toch maar mooi het ware gezicht van hun partijen laten zien. Waarvoor onze welgemeende dank natuurlijk. Chapeau en merci!

Toch een klein minpuntje: ware het niet dat dankzij hun weergaloze en ijzersterke optreden het vertrouwen van de Nederlanders in de politiek nu dus echt tot gort is geschoten. Inmiddels bevinden we ons ver beneden het nulpunt, en daar zullen we voorlopig ook nog wel een tijdje blijven. De kijkerstip voor al diegenen die politici nog niet gewantrouwd hebben, ga naar ‘Uitzending gemist’, kijk, schrik en huiver (of de amusante versie: lig in een deuk) maar vooral: WEES GEWAARSCHUWD! Of met de woorden van Izzy F. Stone: alle politici zijn leugenaars, tenzij het tegendeel bewezen is.

Een liegende en bedriegende minister-president met zijn reet in het pluche laten zitten, terwijl die eigenlijk, had ie ook maar een klein beetje aan eigenwaarde of fatsoen gehad, uit zichzelf de benen had moeten nemen, om zich ver weg in een Siberisch berkenbos met het schaamrood diep op de kaken de eerstkomende twaalf decennia achter een dikke boom te verstoppen. Kaag en Hoekstra lieten de Nederlandse Pinocchio lekker in het torentje zitten en deden dat dan ook nog eens onder de noemer van twee volstrekt hypocriete drogredenen.

Izzy F. Stone wrijft zich in zijn handen. Alweer eens gelijk gekregen!

Drogreden 1

Het is laat op de avond als de eerbiedwaardige mevrouw Kaag en de minimaal net zo achtenswaardige heer Hoekstra, in de plenaire zaal van het door ons alom geliefde Tweede Kamertje, met een stalen gezicht en met het nodige enthousiasme in een betoog zichzelf en hun partijen volledig afschieten. Rutte kan maar beter blijven want het land bevindt zich: “.. in de zwaarste crisis sinds de Tweede wereldoorlog.” Voilà, daar hebben we het dan: een van de redenen waarom zij ervoor kiezen om (de demissionaire) premier Rutte te laten zitten. Zij kiezen er dus voor om het lot van Nederland, en al de daar aanwezigen, in handen te leggen van een liegende en bedriegende premier. Of te wel: “Weet je wat? Het land zit nu zwaar in de penarie. Laten we het maar toevertrouwen aan een leugenaar en bedrieger. Of: “We zitten in een enorme crisis. Het beste is, we leggen de regie in handen van iemand met flink wat ervaring in liegen en belazeren! Of deze, en die is wellicht het meest doeltreffend: “Die klojo heeft zo ongeveer alles en iedereen in de Tweede Kamer, in de pers en in het land bedrogen en belogen, en bovendien alle politieke integriteit en spelregels (zoal die al bestaan) aan zijn laars gelapt. Laten we die maar aanwijzen om het land uit de dikste shit sinds tachtig jaar te halen. Hieperdepiep hoera!”

Lees verder onder de afbeelding

Izzy F. Stone heeft er duidelijk zijn plezier aan. Foto: Kzitelman, onder GFDL licentie.

Politiek intelligent is een volkomen understatement. Ronduit briljant te noemen! Uit betrouwbare bron hebben wij inmiddels vernomen dat zelfs de Israëlische premier Netanyahu (en die kan er echt wel wat van hoor) volledig verrast werd door dit Nederlandse meesterwerkje aan hypocrisie. En het zal verder ook niemand verbazen, dat zelfs aartsleugenaar Trump (met ruim 27.000 leugens in 4 jaar tijd) huilend achter ’n golfkarretje schijnt te zitten:” I am not the greatest.” Tja, sorry Donald!

En wij? Wij worden er toch met z’n allen echt vrolijk van, of niet soms? Beter hadden we het niet kunnen treffen, toch? Nog geen drie weken geleden naar de stembus, en dan dit… Lang leve de politiek! Lang leve de verkiezingsbeloftes! En laten we vooral deze niet vergeten, lang leve de verkiezingsslogans! En nu doorpakken! Een nieuw begin! Of deze als tip voor de spindoctors van VVD, D66 en CDA: “Ik ben een leugenaar”. Oké, klinkt niet zo grandioos, maar is tenminste verfrissend en eerlijk! Wie weet, misschien dan toch eindelijk de absolute meerderheid voor die ene partij die het aandurft?

Voor de duidelijkheid: door een motie van afkeuring wel toegeven dat Rutte de boel belogen en bedrogen heeft, maar hem dan wel het vertrouwen geven om het land door de ‘zwaarste crisis sinds de Tweede wereldoorlog’ te loodsen. Hoe vertrouwenswaardig is dat? En vervolgens rijst de vraag, waarom eigenlijk? Is diezelfde Mark Rutte soms de beste keuze in deze? Zijn de mogelijke opvolgers van Rutte wellicht nog erger? Was er dan misschien een telefoongesprek tussen Kaag en Hoekstra? Misschien zoiets in de geest van S. K. tegen W. H. : “… pssst,… laten we Markje maar nemen. Bij die anderen zitten we dadelijk echt diep in de shit.”

Of is het wellicht de ware zelfkennis van de politicus? Uiteraard, je kunt natuurlijk een premier die de boel belazerd wel wegsturen, maar waar haal dan je in hemelsnaam zo’n exemplaar vandaan die dat niet doet? Laten we wel wezen, er is geen mens die een politicus zo goed kent als een politicus zelf. En verder is er nu wat dat betreft nog een dingetje duidelijk geworden; bij de VVD, D66 en CDA ga je die Moeder Theresa onder de premiers dus echt niet vinden. Eerlijkheidshalve: bij de anderen ook niet. Een premier die niet liegt of bedriegt zal nog geboren moeten worden, en dan zullen we nog aardig wat eeuwen aan engelengeduld moeten opbrengen ook nog.

Izzy F. Stone was zo gek nog niet…

Drogreden 2

“Het vertrouwen van de Nederlandse burger in de politiek moet hersteld worden.” En aldus mademoiselle Kaag moeten daar ‘alle partijen’ aan meewerken. Ze zei het echt hoor! Alle partijen? Krijg nou wat. Ligt Nederland daar nu nog op te wachten dan? VVD, CDA en D66 laten eerder genoemde premier Pinocchio lekker op zijn plekje zitten en komen vervolgens met de mededeling dat ‘alle partijen’ aan het geschade vertrouwen moeten werken. Hoe geloofwaardig is dat dan? Laten we het zo verduidelijken: zelfs alle drie de jongerenafdelingen van genoemde partijen zijn het niet eens met dat wat daar door de betrokkenen op de beeldscherm vertoond werd. En als die het daar al niet mee eens zijn, ga het dan maar eens aan ’n ander uitleggen? Maar ja, met nog links en rechts wat nieuwe leugens er bovenop krijgt dat stelletje sukkelaars ook dat nog wel voor mekaar. De volgende verkiezingen zijn nog ver weg, nietwaar?

Zouden Kaag, Hoekstra en hun trawanten echt gemeend hebben dat zij iets willen veranderen aan de cultuur die er nu heerst, dan hadden ze de leugenaar en bedrieger gewoonweg de laan uit moeten sturen. Maar nee, de macht was te verlokkelijk. Zij kozen ervoor om naar alle waarschijnlijkheid samen met de VVD een nieuw kabinet te vormen en daarin dan onevenredig veel of sterke posities in te nemen. Want dat is dan de meest voor de hand liggende prijs die de VVD zal moeten betalen. Zij zullen tijdens de coalitiebesprekingen naar hun mening wellicht te veel water bij de wijn moeten doen en er wellicht dus alsnog voor kiezen om Markje te dumpen. Maar aan de macht blijven als partij willen ze absoluut. Bekijk het maar zo: er is altijd wel een nieuwe Pinocchio te vinden. Hetzelfde geldt trouwens overigens ook voor D66 en CDA. Alleen de macht telt.

De conclusie lijkt voor de hand liggend: Sigrid en Wopke laten Markje zitten en kunnen dan in de coalitiebesprekingen de VVD het mes op de keel zetten. Dat het land dan opgescheept zit met een pathologische leugenaar? Dat de leugen weelderig verder teert in Den Haag? Dat politieke integriteit geen hol voorstelt? Dat we verder moeten met een premier die aan veelvuldig selectief geheugenverlies lijdt? Och ja… who cares.

De Christen Unie kiest dus inderdaad, maar niet voor Rutte. Foto: DLC

En by the way: hoe zit dat eigenlijk met het zelfrespect bij de VVD? Neem bijvoorbeeld dit bericht van de NOS; de Christen Unie laat weten niet verder te willen met Rutte. En wat zegt VVD- oud kamerlid Gert-Jan Oplaat hierover in hetzelfde bericht? Oplaat laat weten: “echt een judaskus”. Premier Rutte liegt en bedriegt en als iemand anders dan de daar logischerwijze meest bevredigende en enige correcte conclusie aan verbindt, om daar dus niet mee te willen samenwerken, is diegene dus de verrader. Als Oplaat exemplarisch is voor de VVD, dan is me dat toch echt een bij mekaar geraapt partijtje rotte appels bij dat clubje. Onvoorstelbaar. Bij deze: sorry voor de domme, overbodige vraag betreffende zelfrespect en VVD dus.

Izzy F. Stone

‘Izzy’ voor vrienden. Voluit: Isidor Feinstein Stone (1907-1989) geheten, was overigens een Amerikaanse onderzoeksjournalist die dus NUL PUNT NUL vertrouwen had in politici. Persconferenties sloeg de man gewoonweg over. Hij had geen zin om bij voorbaat al belogen te worden. Hij bestede zijn tijd liever aan gedegen onderzoek om de echte waarheid boven tafel te krijgen. En volkomen terecht naar nu maar weer eens blijkt.

Tot slot spreken wij natuurlijk onze welgemeende dank uit aan Markje, Sigrid en Wopke. Vers na de verkiezingen zal hun imponerende bijdrage nog voor aardig wat jaartjes bij menigeen op de harde schijf blijven zitten. Iedere verkiezing opnieuw komt dat dan weer vrolijk bovendrijven. Mooi meegenomen toch? En natuurlijk het belangrijkste, hoop doet leven. Tenzij het tegendeel bewezen is, zijn er heel misschien ook niet liegende politici te vinden.

Afbeeldingen: Kzitelman, volgens GFDL licentie, DLC

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk