KARATE: RIHITO ZET VOLGENDE STAP OM ZIJN DROOM WAAR TE MAKEN

Op weg naar huis. Rihito, de uit de kluiten gewassen beker, en zijn vader, Kiyotaka Yamauchi.

Rihito Yamauchi’s droom was sterk worden voor een speciaal doel en karate is zijn weg daar naar toe. Steeds opnieuw verbaast de vasthoudendheid en wilskracht van deze getalenteerde jongeman die zijn droom verwezenlijkt.

Lambert Rinkens, Landgraaf, 20 maart 2021, 21:42

Iedereen heeft het wel, of op zijn minst ooit gehad: een droom waarvan je echt wilt dat hij uitkomt. Maar ja, in veruit de meeste gevallen blijft het ook daarbij. Niet zo bij de uit Tokio afkomstige getalenteerde 10-jarige Japanner Rihito Yamauchi.. Hij werkt kei en keihard aan het verwezenlijken van zijn droom.

Tien jaar geleden geboren in het jaar dat de grote tsunami en de kerncentrale van Fukushima dientengevolge duizenden doden als tol eiste en dit overigen snog steeds doet. Rihito besefte al heel jong hoe verschrikkelijk beide rampen waren, en voor hem was zijn doel toen duidelijk: zo sterk mogelijk worden om zijn medemensen in tijd van nood zo goed mogelijk te kunnen helpen. Hij koos voor karate als middel om dat doel te verwezenlijken.

Lees verder onder de afbeelding

De nieuwe kampioen van 2020: Rihito Yamauchi. Foto: Kiyotaka Yamauchi.

Ieder jaar opnieuw verbaast hij door zijn vasthoudendheid en wilskracht. In 2019 wist hij een tweede plaats te bemachtigen tijdens de Japanse landelijke kampioenschappen. In verband met Corona werden de kampioenschappen van verleden jaar verplaatst naar dit jaar. En nu sloeg Rihito Yamauchi dus echt toe. De kans om recht te zetten wat twee jaar geleden nog mis ging, liet hij nu dus niet liggen. Het landskampioenschap voor lichtgewichten in KUMITE werd het zijne. Voldoening plus een manshoge beker om mee naar huis te nemen zijn slechts een deel van de beloning.

We volgen Rihito nu al enkele jaren en zullen dat in de toekomst ook blijven doen. Wordt vervolgd dus.

Karate is familiezaak en meer

De winst komt overigens niet uit de lucht vallen. Rihito, en zijn ouders werken daar gezamenlijk dag in en dag uit keihard aan. Als zijn moeder kookt of zijn lunchbox klaarmaakt, kan een mens heel lang zoeken om daar iets ongezonds in terug te vinden. Dan is er nog het veelvuldige trainen onder leiding van Asuka Taniguchi. En Asuka Taniguchi weet echt wel wat er voor nodig is om iets te bereiken in het karate. Zij was en is zelf een kampioene. Momenteel is zij overall Japans kampioen KATA in de categorie boven de 35 jaar. Vergeet hierbij niet dat karate in Japan GROOT is. Heel groot. Laten we het zo zeggen; wat hier voetbal is, is in Japan karate. Er zijn niet honderden maar duizenden karatescholen te vinden. Allesbehalve een peulenschil om daar kampioen te worden.

Rihito met zijn ouders tijdens het kampioenschap in 2019, te Tokio, Japan. Foto: DLC

Kan- Ku karate Landgraaf

Nu is het natuurlijk niet voor iedereen weggelegd om in Japan karate te gaan beoefenen, en dat hoeft ook niet. In Landgraaf kan men terecht bij de Kan- Ku karateschool. Een karateschool die in de loop der jaren een hele mooie en degelijke reputatie heeft weten op te bouwen. En ook van die kant valt er nieuws te melden. Kan-Ku is enkele dagen geleden, op 16 maart jongstleden, gestart met het hervatten van de trainingen. Weliswaar buiten, maar het is momenteel even niet anders. Kan- Ku traint op het atletiekveld van STB (Naast de voetbalvelden van UOW’02). Neem dus gerust contact op met de vereniging om een afspraak te maken, om eens een kijkje te nemen of voor andere informatie over deze mooie sport.

U kunt daarvoor terecht op: http://www.karateverenigingkanku.nl

Bron: Naoka Watanabe

Afbeeldingen: Kiyotaka Yamauchi, De Landgraaf Courant

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk