NATUUR WORDT NU KRAAMKAMER, DUS: RUST

De winterse dagen lijken we gehad te hebben. Maar ook dat heeft in deze tijd andere gevolgen dan normaal gesproken. Een verzoek namens de boswachters.

Lambert Rinkens, Landgraaf 7 maart 2021, 16:29

Terwijl gisteravond in de omgeving van Loon op Zand een automobilist het wist klaar te spelen om met een lasergun gemeten snelheid van 214 kilometer per uur rond te scheuren waar 100 per uur is toegestaan, gedragen de meesten van ons zich gelukkig een stuk normaler en gebruiken hun gezonde verstand. En daar vestigen de boswachters momenteel hun hoop op.

De eerste tekenen van de nieuwe lente laten zich al herkennen. Her en der staan de nodige planten al in de bloei. De eerste vogels treffen al hun voorbereidingen om te gaan nestelen. Het probleem is momenteel echter dat er een fiks hoger aantal mensen de natuur opzoekt voor een wandeling. Veel anders dan wandelen kan een mens op dit moment in zijn of haar vrije tijd ook niet ondernemen.

Moeder natuur als kraamkamer

De natuur wordt dus omgetoverd tot kraamkamer in de eerstkomende maanden. De Nederlandse boswachters roepen dan ook alle bezoekers op om de natuur zo veel mogelijk te respecteren. Wegblijven hoeft dus niet. Blijf op de wandelpaden, laat geen rommel achter, houd de hond aan de lijn en laat de dieren en planten met rust. Lekker van de natuur genieten kan dus gewoon zijn doorgang vinden. En bovendien; hoe meer we de natuur nu respecteren, hoe meer we er in de toekomst van kunnen genieten.

Tot slot. De in Brabant aangehouden hardrijder kan zich nu ook bij de wandelaars voegen. Zijn rijbewijs en auto zijn door de politie in beslag genomen.

Bron: NOS

Fotografie: De Landgraaf Courant.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk