BOEK OVER HALVE EEUW NOR IN DE MAAK

Een halve eeuw is het inmiddels geleden dat De Nor de deur opende. Tijd om eens terug te blikken en tevens het moment om er een boek over te maken. En dat is in de maak.

Landgraaf, 22 februari 2021, 20:48

Wie nu door de Geerstraat loopt zal diep in het geheugen moeten graven om het beeld van toen voor zijn of haar geest te halen. Onherkenbaar is het straatbeeld er veranderd. In de afgelopen vijf decennia is er natuurlijk van alles gebeurd te Heerlen. Ook, en in deze vooral, op cultureel gebied. Van cultureel café transformeerde DE NOR naar poppodium NIEUWE NOR.

In die vijftig jaar ontwikkelde de Nor zich tot een poppodium met een bovenregionale rol. Een monument van sociaal en cultureel leven in Heerlen. Vijftig jaar alternatieve jongerencultuur in Heerlen. Marcel van der Heyden en Paul Dolhain grijpen het jubileum aan om er een boek over te maken.

Een berg aan beeldmateriaal is er uit het rijke archief van de de Nor en Nieuwe Nor aan te pas gekomen. Een beeld-gedreven boek waarbij uit duizenden foto’s, van gerenommeerde fotografen, een keuze is gemaakt. Het boek zal verschijnen rond de opening van de nieuwe grote zaal van de nieuwe Nor in het voorjaar van 2022.

De voorinschrijving is inmiddels al van start gegaan. Het boek ’50 jaar NOR’ is 22 x 27 cm en 180 pagina’s dik. De voorinschrijfprijs bedraagt €39,95. Voor de voorinschrijving kan men terecht op de website: http://www.nieuwenor.nl/50jaarNOR

Afbeelding: NIEUWE NOR

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk