HUBERT SCHUNKEN & DE DIGITALE OPTOCHT VAN 111

Dat carnaval net zo hard getroffen wordt door de COVID-19 crisis als al de rest moge duidelijk zijn. Dankzij Hubert Schunken blijken er echter wel degelijk mogelijkheden te bestaan om toch een optocht te kunnen houden.

Lambert Rinkens, Landgraaf 7 november 2020, 23:10

De optochten in de Verenigde Staten van Amerika gaan gewoonweg door, maar die zijn dan ook een stuk serieuzer qua inhoud. Het gebeurd per slot van rekening niet iedere dag dat een zekere Trump als president de laan uit gestuurd wordt. Hier is het voorlopig wat de optochten betreft helaas stukken droeviger gesteld. Alhoewel Hubert Schunken van mening is dat ook daar wel degelijk nog wel aan te sleutelen valt met een meer dan positief resultaat hebbend in het verschiet.

“….. Met een scheut creativiteit en een schuimkraag inventiviteit kunnen we er desalniettemin best wat van maken. Gewoon een beetje anders dan normaal ….”, is de gedachtegang van carnavalist pur sang Hubert Schunken. Hij presenteert de digitale carnavalsoptocht. Een online optocht en een ieder die normaal gesproken meeloopt of naar de optocht komt kijken, kan er aan meedoen. Maar wat is er nu dan exact de bedoeling?

Hubert is op zoek naar alle creatieve vasteloavendsgekken die hem kunnen voorzien van tekeningen, foto’s, muziek of video’s, et cetera. Alles wat je maar met mensen uit Landgraaf wilt delen op het gebied van carnaval. In een 3D-omgeving laat hij dan vervolgens o.a. tekeningen, einzelgängers, foto’s, sjpasskapellen, fanfares, wagens en vastelaovendsverenigingen voorbijtrekken alsof het een echte optocht is die de revue passeert.

Dit alles zal plaats vinden onder het motto: ‘In lock down óntbrik d’r kloon, mar oane lock gónt vier nit mit de kippe óp sjtok.” Iedereen die er aan mee wil doen kan zich inschrijven van 11 tot en met 29 november 2020. Wees er wel op tijd bij want er is maar plek voor 111 deelnemers! Meer informatie en het deelnemersreglement is te vinden op: http://www.schunken.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk