THEMABOEK ‘WEDEROPBOUW’ ALSNOG VERSCHENEN

Ondanks COVID-19 valt er dan nu toch nog goed nieuws te vermelden uit de Heemkundehoek. Het boek Wederopbouw ligt dan nu toch in de schappen op de bekende adressen.

Landgraaf, 2 oktober 2020, 12:41

Enkele weken geleden was er de jaarlijkse Monumentendag. Niet in de vorm zoals we hem gewoon zijn, maar dat geldt ook voor tal van andere zaken in deze tijden. Voor de Heemkundevereniging is de Monumentendag eigenlijk een van de jaarlijkse hoogtepunten. Extra zuur als dan net deze in het water valt. Maar toch valt er ook uit het Heemkunde front goed nieuws te melden. Het boek getiteld ‘Wederopbouw’ is dan nu toch verschenen.

Voor de prijs van €17,50 is het boek, dat de wederopbouw van de periode, 1945-1970, na de Tweede Wereldoorlog onder de loep neemt, verkrijgbaar. In het boek wordt er logischerwijze ook naar onze Oosterburen gekeken. Een boek dat over wat voor thema dan ook gaat in een grensstreek, zal altijd ook een blik over de grens moeten werpen om een volledig plaatje te kunnen presenteren.

De nieuwe start direct na de bevrijding krijgt dus de volle aandacht in dit boek, en laten we wel wezen, de wederopbouw is voor een heel groot gedeelte te danken aan het zware, volstrekt ongezonde en levensgevaarlijke werk van de mijnwerkers in onze regio. ‘Wederopbouw is dus een boek dat eigenlijk absoluut in de boekenkasten van deze streek thuis hoort.

Wie meer wil weten over heemkunde te Landgraaf kan terecht op de volgende site: http://www.heemkundelandgraaf.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk