LANDGRAAFSE SPORT PIKT DE DRAAD WEER OP

De Landgraafse clubs hebben de voet van de rem af en hun leden geactiveerd. Maar niet iedere start is positief te noemen, helaas.

Lambert Rinkens, Landgraaf, 30 augustus 2020, 17:17

In het zuiden van Frankrijk draaien de pedalen weer rond in La grande boucle. Een apart begin qua tijdstip, qua interessante aanvangsroute en al helemaal door het tal van vragen oproepende Covid-19 vraagstuk. Maar dat is in zuid Frankrijk. Lekker kort bij huis pikken de verenigingen en clubs ook de draad weer op. Enkele voorbeelden.

FC Landgraaf en v.v. Schaesberg

De nieuwste voetbalclub van deze gemeente, FC landgraaf ging er als een speer vandoor in de eerste wedstrijd, en dat in positieve zin. Met de nieuwe sponsor, Winkelcentrum Op de Kamp, prominent op de voorkant van de shirts, de Watertoren van Rimburg 1925 op de achterzijde en ElecktroWorld Gulpen op de mouwen nam FC Landgraaf in Roermond EMS in de houdgreep en klaarde de klus met een ruime 2-6 overwinning. Allesbehalve een knullige start dus.

De ‘nieuwe’ club liet het daar echter niet bij. De tweede wedstrijd, wederom een oefenwedstrijd, betrof een rasechte derby. v.v. Schaesberg en FC Landgraaf gingen in Schaesberg de sportieve strijd met mekaar aan. De Schaesbergse spelers namen in de eerste helft, waarin best aardige aanvallen plaatsvonden, de leiding, 1-0. Meer balbezit in de tweede helft voor FC Landgraaf, dat de aanval bleef zoeken, leverde dan ook logischerwijze meer kansen voor de bezoekers op. Raul Erkens strafte een fout van de Schaesbergse doelman af, 1-1. Welgeteld 3 minuten later volgde een vrije trap vanaf 18 meter. En Jasper Braad is dan de man die hier het beste raad mee lijkt te weten. Hij plaatste de bal onbereikbaar in de rechter bovenhoek, 1-2, hetgeen ook de einduitslag was. Voor de nieuwe club twee mooie opstekers. Helaas voor v.v. Schaesberg dus een minder positief begin. Maar laten we wel wezen, het betrof een oefenwedstrijd en dan wil er nog wel eens geëxperimenteerd worden. En in het geval dat dit niet zo was, was het nog altijd een wake-up call voor de start van het nieuwe seizoen.

Atletiek: STB

Niet alleen Covid-19 gooide roet in het eten. Ook de sterk opgelopen hitte in de verleden weken maakten zich voor de sporters meer dan merkbaar. En ja, ook de moeder van alle sporten had daar mee te kampen. Bij atletiekvereniging STB werden de trainingen, meer dan wijs genoeg, afgelast in verband met de extreme hitte, maar in mum van tijd werden deze, wat betreft de senioren, toch weer hervat. Het betreft hier dus , zoals al vermeld de moeder van alle sporten. Atletiek bezit een dermate grote variëteit dat er altijd wel iets bij zit voor wie dan ook. Wordt vervolgd dus.

UOW’02

Voetbalvereniging UOW’02 bevind zich op nog geen maand voor aanvang van het nieuwe seizoen in zwaar weer. De club zit momenteel zonder voorzitter. Helaas heeft Erik Verberkt zijn functies als voorzitter/secretaris neergelegd. De club is dus naarstig op zoek naar geschikte kandidaten voor vervanging. Negatief nieuws dus. Echter is er ook positief nieuws van het UOW’02 front te melden. De club is volop begonnen met een nieuw techniek-trainingsprogramma voor de leden. Dit beloofd voor de toekomst aardig wat vruchten af te werpen. Ook dit zullen wij dus vervolgen.

Natuurlijk zijn er ook aardig wat andere Landgraafse verenigingen en clubs met volle kracht aan de bak gegaan. Het Landgraafse verenigingsleven pikt de draad weer op en dat zullen we dan ook met nieuwe energie op de voet blijven volgen.

Fotografie: Jos Steinen.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk