PETJE AF IN DE ZOMER: HARRY POTTERWEEKENDEN

Heel veel kinderen hebben de afgelopen tijd onderwijs op afstand moeten volgen en daarom organiseert Petje af Zuid-Limburg als extra’s op 18, 19, 25 en 26 juli de Harry Potter weekenden.

Landgraaf 15 juli 2020, 21:24

COVID-19 heeft de hele samenleving overhoop gegooid. Kinderen zijn er dus ook veelal de dupe van geworden. Het onderwijs heeft bij menig kind een fikse deuk opgelopen. mede voor die kinderen wil Petje af Zuid-Limburg iets betekenen. Helaas was hun activiteit snel volgeboekt. Maar wat is deze activiteit en wat kan dit voor de kinderen betekenen? Organisator en locatie manager Michel van Dijke geeft tekst en uitleg.

Petje af Zuid-Limburg wil kinderen die bijvoorbeeld niet op vakantie gaan en extra onderwijs kunnen gebruiken in de zomervakantie twee unieke weekenden bezorgen. Daarvoor organiseren zij de unieke en speciale Harry Potter weekenden.

Michel van Dijke van Petje af zegt er het volgende over: “De kinderen uit onze doelgroep (10t/m 14 jaar) leest of kijkt de films van Harry Potter met veel plezier. Het stimuleert de fantasie. in de twee weekenden die zich afspelen ie en rondom het 100 jarige bestaande Plinthos-Sweikhuizen komen verschillende activiteiten aan bod, zoals een toverstok en bezem maken. Verder zal er op zaterdagavond een Potter Bal worden georganiseerd met D.J. Escko.

Figuranten uit de films, een groep met uien en slangen, een goochelaar allemaal zijn te gast op Zweinstein-Plinthos. Ook zullen de kinderen van Petje af Breda, Etten;leur en Oisterwijk met de trein naar Geleen-Oost 9 3/4 komen. Hier wacht Hagrid (personage uit de films) de kinderen op om vervolgens te voet naar Zweinstein-Plinthos te lopen. om 13:00 uur zal Perkamentus de kinderen toespreken en wordt het programma geopend.

Door aan deze activiteit mee te doen, ontdekken kinderen misschien wel een andere kant van zichzelf, kanten die ze nog niet kenden of die op school onderbelicht blijven. Hierdoor ontwikkelen ze zich breder. deze verandering in routine resulteert in een toegenomen gevoel voor eigenwaarde, want misschien komen kinderen er wel achter dat zij in iets heel anders goed zijn dan rekenen of spellen. Onze activiteiten bevorderen het zelfstandig handelen en ontwikkelen van zelfvertrouwen bij kinderen.”

Kunnen kinderen zich nog inschrijven? “Nee, helaas, met ruim 50 kinderen per weekend is onze zomeractiviteit volgeboekt. het worden in ieder geval twee weekenden om nooit meer te vergeten.”, aldus Michel van Dijke.

Fotografie: Petje af.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk