VOOR DE THUISBLIJVERS VAN DEZE ZOMER

Thuisblijvers zullen er om voor de hand liggende redenen meer dan genoeg zijn deze zomer. Dus wat te doen? neem de benenwagen en verken op alle ge,mak je eigen omgeving eens echt goed. Een inleiding.

Lambert Rinkens, Landgraaf 13 juli 2020, 20:45

De verre reis naar andere werelddelen of de reis naar het favoriete vakantieland binnen Europa is voor menigeen van de baan. Veel te veel onzekerheden over het heen, het terug en alles wat daar tussenin ligt. Thuis in Nederland dus.

Is dat erg? In zekere zin natuurlijk niet, Nederland heeft echt wel wat te bieden en buiten dat weet menige Nederlander beter de weg op zijn favoriete vakantieplek dan in zijn eigen provincie of zelfs eigen streek. Wat als men nu eens echt goed de eigen streek of regio gaat verkennen?

In de loop van deze week zal De Landgraaf Courant verschillende routes voor u verkennen en deze vergezeld laten gaan met de nodige tips en lokale informatie.

Laten we beginnen met een handige tip: de wandelschoenen. Geen mens wil thuis komen met blaren aan zijn voeten en bovebndienzit aan de aanschaf veelal een aardig prijskaartje verbonden. Welke wandelschoenen nemen we dan? Maar dit hoeft dus echt niet het geval te zijn!

We zitten in Zuid-Limburg dus de aanschaf van bergwandelschoenen of ander duur schoeisel is echt niet nodig. Bij droog weer voldoen ook de goed ingelopen gympies. Een andere oplossing, die ook voor de gevorderde loper van kracht is: neem gewoonweg je werkschoenen. Die zijn veelal ingelopen, zijn stevig en bieden bovendien de nodige bescherming. Voilà, op de eerste kosten is dus al bespaard.

Morgen starten we met een korte route van nog geen 5 kilometer om alvast warm te draaien. We beginnen in Landgraaf en eindigen daar ook. Daar is niks aan? Dat ken ik al allemaal? In mijn eigen dorp weet ik heus wel de weg! Zou kunnen, maar wellicht is er toch nog aardig wat te ontdekken!

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk