ENNIO MORRICONE, DE MUZIEK & DE SPAGHETTIWESTERN

Ennio Morricone, 1928-2020, de bekendste componist van filmmuziek is op 91- jarige leeftijd overleden. In het genre van despaghettiewestern was hij de onbetwiste koning.

Landgraaf, 7 juli 2020, 11:44

“The Good, The Bad and The Ugly”, A Fistfull of Dollars, en Once Upon The Time in the West”, zijn de toonbeelden van de spaghettiwestern. En deze zijn dan slechts enkele van de films die mede of vooral door de muziek die Ennio Morricone bekend werden.

Ennio Moricone werd bekend door de manier waarop hij ongebruikelijke instrumenten gebruikte, als men zweepslagen, een zingende sopraan die geen woord zingt of een fluitende man überhaupt als instrument betitelen kan.

Ennio Morricone werd op 10 november 1928 te Rome geboren. Zijn vader was muzikant in een jazzband en speelde trompet. Ennio Morricone studeerde later af aan het conservatorium in 1958. Hij werkte samen met regisseur Sergio Leone in de hierboven genoemde westerns. En toeval of niet beide zaten samen op dezelfde lagere school. Het werd een van de meest succesvolle samenwerkingen in de filmgeschiedenis.

Hij was overigens echt wel een uitzondering te noemen betreffende filmmuziek. Meer dan 70 van de films waaraan hij meewerkte vielen in de prijzen en op 86-jarige leeftijd ontving hij een Oscar voor de beste originele muziek.

Ennio Morricone was meer dan 60 jaar getrouwd en laat vier kinderen na.

Bron: Wikipedia

Afbeeldingen: Wikicommons


Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk