V.V.SCHAESBERG & DE ‘JONGE’ AMBITIE

De foto spreekt boekdelen: er wordt werk van gemaakt. Ambitie: de Eerste Klasse. Ambitie dus, maar ook de jeugd en het clubgevoel. Een gesprek hierover met V.V.Schaesberg voorzitter Paul Sweron.

Lambert Rinkens, Landgraaf 5 juli 2020, 19:39

V.V.Schaesberg maakt er werk van. Dat moge duidelijk zijn. Vijf velden, 650 leden, 41 teams, een bak vol sponsoren en idem dito ambitie. De toekomst zal gebaseerd worden op de instroom van eigen leden en dat lijkt alleszins haalbaar. En laten we duidelijk zijn, we hebben het echt niet alleen over de heren en senioren.

Nemen we bijvoorbeeld maar eens de meiden, dan zien we meteen iets heel opmerkelijks. Voorzitter Paul Sweron zegt er vol plezier dit over: “De dames doen het uitzonderlijk goed. Die horen bij de top vijf van Limburg. De MO-17 heeft deze zomer bijvoorbeeld nog wedstrijden op het programma tegen Standaard Luik, Racing Genk, Rot Weiss Essen en FC Köln. Op 2 augustus staat er bijvoorbeeld Standaard Luik op het programma. Het is een veelbelovend en talentvol elftal.

Of neem de JO-12. Die zijn Limburgs Kampioen geworden. De jeugd is sowieso essentieel voor de club. Die willen we inpassen in de toekomst van de vereniging. Ieder jeugdteam traint apart op techniek. Bij die trainingen wordt er met de Korver techniek gewerkt. We besteden dus echt veel aandacht aan de jeugd en hun ontwikkeling. Maar dat willen we ook zo. Je kunt de jeugd niet los zien van het clubgevoel.

Of neem bijvoorbeeld de kantine hier. Daar kunnen de mensen zo ongeveer zeven dagen per week terecht. Ook dat zegt aardig wat over het clubgevoel. Dat clubgevoel is het belangrijkste.”

Seizoen 2020-2021

Voor het eerste elftal heeft V.V. Schaesberg dus de Eerste Klasse als ambitie. Men gaat uiteindelijk versterkt aan het nieuwe seizoen beginnen. Gestart gaat er worden met twee spelers die weer hersteld zijn van hun blessure. Romano Raets na een kruisbandoperatie en Bart Janssen na een knieoperatie. En dan zijn er de nieuwelingen. De linksbenige Kenneth Nijsten stoomt door uit de jeugd van RODA JC. Tyreece Bankole heeft ook de jeugdopleiding aldaar gevolgd. En Max Scheepers komt uit de eigen jeugdopleiding van het 2de elftal en heeft net als de anderen ook de jeugdopleiding bij RODA Jc gevolgd.

Kijken we dan naar het afgelopen seizoen, dan zien we dat V.V.Schaesberg het na een trage start steeds beter ging doen. Uiteindelijk draaide men in de top mee. Tellen we daar de nu gedane versterkingen bij op, beloofd dat aardig wat voor het seizoen 2021-2022.

Of men dus nu de senioren, de junioren, de heren of dames neemt. Dat maakt niet zo gek veel uit. Ambitie volop bij de club en zeker de moeite om in het nieuwe seizoen te gaan volgen.

Meer informatie over V.V. Schaesberg is te vinden op: http://www.vvschaesberg.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk