… FUSIE CLUB LANDGRAAF BESTAAT NU ECHT …

Fusie Club Landgraaf staat nu officieel in de boeken. Dan kijkt de liefhebber natuurlijk uit naar die club en stelt zich ook vragen over de toekomst. De trainers aan het woord.

Lambert Rinkens, Landgraaf 1 juli 2020, 20:06

Laten we het zo zeggen: een nieuwe club is geboren. Fusieclub Landgraaf beleefd vandaag haar eerste dag. De zaak is nu dus officieel, en dan volgen vanzelf de nodige vragen. Hoe nu verder, wat zijn de verwachtingen en wat zijn de plannen? We gingen op bezoek en stelden enkele vragen.

Op de foto zien we van links naar rechts Dennis Voorst, Guus Vrancken en Roger Theunissen. Dennis Voorst was al jarenlang de trainer die bij het eerste elftal van SVN hoorde en gaat nu verder aan de slag met de nieuwe selectie van FC Landgraaf. Guus Vrancken is de man die velen kennen van v.v. Waubach, UOW’02, B.C. Limburgia of meer recent V.V. De Leeuw, om slechts enkele te noemen. Hij zal als technisch coördinator aan de slag gaan. En last but not least is er Roger Peeters. Hij kwam van Sylvia moet voor de ontwikkeling van de eigen aanvoer uit de club gaan zorgen. Een taak die essentieel is voor de visie van de club naar blijkt.

Een nieuwe club. Hoeveel extra werk levert dat voor de staf op?

Dennis Voorst neemt het woord: ” Dat is hetzelfde werk. We houden als club dezelfde visie. Er zijn spelers vertrokken maar nieuwe spelers gekomen. Dat gebeurd ieder seizoen. We houden 15 spelers van verleden seizoen. Dus die wisseling is te overzien.”

Guus Vrancken vult aan: “Voor Roger (Peeters) levert het wel meer werk. Hij zal met het jeugd voor de toekomstige aanvoer moeten zorgen. Maar Roger heeft ervaring genoeg. Hij kent de klappen van de zweep.”

Wat verwachten jullie sportief gezien in het komende seizoen?

Dennis Voorst: “We verwachten in, dat wat ze het linker rijtje noemen, te eindigen. Achter de bal gaan we er niet op achteruit. Een goede middenmoter is realistisch. Dat is het doel en valt ook te verwachten. Helemaal in de top zal moeilijk worden. Er zijn enkele andere clubs die veel geïnvesteerd hebben in spelers. Bij die clubs wordt een bak geld uitgegeven, en wat heb je het seizoen daarna? Clubs met veel spelers van buitenaf redden het niet op termijn. Wij willen de Tweede Klasse, maar dan wel blijvend en met eigen Nieuwenhaagse jongens.”

Guus Vrancken: “Het eerste elftal is nu goed en blijft dat ook nog wel zo’n vijf jaar. De eigen jeugd moet doorgroeien en die mogelijkheid is er nu. We hebben nu de kwantiteit en daar moet aan de kwaliteit gewerkt worden door de club.”

Er is dus nu aardig wat kwantiteit, maar is dat voldoende, wat zegt dat?

Roger Peeters: “Spelers van Jo-19 zullen prestatief aan de bak moeten. Jongens van de A worden naar het eerste gehaald om van de kwaliteit en de weerstand te kunnen proeven en aan de weerstand te werken. We hebben bovendien nu niet een maar twee A-elftallen, kwantiteit volop dus.”

Guus Vrancken: “De Jo-19 en Jo-17 zullen extra trainingen volgen. Dan volgen er wedstrijden waarbij een speler van hun meedoet. Dat stimuleert tijdens de trainingen en stimuleert ook meteen de hele groep om te presteren.

Dennis Voorst neemt het slotwoord: ” We hebben nu die kwantiteit. Daaruit moet ook de kwaliteit voortkomen. Die kwaliteit helpt de vereniging. Met de eigen jongens sportief gezien goed draaien zorgt ook voor gezelligheid in de kantine. Dat is goed voor de sfeer en het clubgevoel. Bovendien levert het financieel gezien ook aardig wat op. Dan is er dus ook geld om te investeren in de club.”

Al met al overheerst er dus een realistisch en positief gevoel bij de nieuwe club. En het moet met eigen jongens gebeuren. De moeite waard om te bekijken en te volgen dus.

Meer informatie over FC Landgraaf is te vinden op: http://www.svn-landgraaf.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk