CRISTEL TESSELAAR, MEER DAN VOETBALPASSIE…..

De blik op het veld. Geconcentreerd en oplettend. Christel Tesselaar was echter veel meer dan een passionele voetballiefhebber. Liefde voor de sport, de club en vooral voor de kinderen. In memoriam.

Landgraaf, 23 juni 2020, 11:57

Christel Tesselaar is op 85-jarige leeftijd overleden. Haar familie verliest een onvervangbare persoonlijkheid. De herinnering aan de momenten samen met haar zullen blijven. Momenten die meer dan vaak met voetbal, haar club SVN en het G-voetbal verbonden waren.

Een terugblik

Haar zonen Roy en Rene wilden voetballen. De een bij SVN en de ander bij de Waubachse Boys. Christel en haar man Cor moesten dus om beurten ieder weekend met de jongens naar het voetbal. Dit heen en weer loste vanzelf op toen beide jongens bij SVN actief werden. Jaren achtereen reisden Christel en Cor met de jongens naar de clubs in Limburg om de teams aan te moedigen.

De club en het voetval vonden in Christel een uiterst waardevolle aanwinst. Van jeugdleidster naar hoofdleidster opgeleid door de KNVB. Junioren en meerder seniorenteams kwamen onder haar hoede. Op de zaterdag en de zondag, in weer en wind langs de lijn. En op de vrijdagavond? Dan was er de kantine van de club waar een kaartje werd gelegd. Maar haar passie ging verder en zat ook dieper dan alleen bij de destijds bestaande teams.

Christel Tesselaar ontving heel veel respect toen zij in de jaren negentig een G-team oprichtte. Jarenlang reisde zij met het G-team, eerst bestaande uit jongens en later ook meisjes, door Limburg en Brabant. Zij en het team wisten enkele kampioenschappen te behalen die natuurlijk uitbundig gevierd werden in de clubkantine van SVN. En die vrouw langs de lijn? Dat was Christel, en zij, die vrouw langs de lijn, werd een bekende persoonlijkheid binnen het G- voetbalwereldje.

De landelijke G- voetbaldag te Barendrecht was het jaarlijkse hoogtepunt voor Christel Tesselaar en haar G- team. Een compleet verzorgde dag waarbij ook de nodige profvoetballers aanwezig waren. Weken van tevoren kon zij daar al van genieten.

Net als bij het kerstdiner overigens, dat zij en enkele vrijwilligers voor de spelers en speelsters van het G- team, de ouders en sponsoren organiseerden. De kantine werd binnen de kerstsfeer gehaald. Het kerstdiner werd geserveerd. De teamleden kregen een attentie van haar inclusief een persoonlijke kerstwens. Christel Tesselaar kon er intens van genieten en kon en mocht er trots op zijn.

Het respect dat de voetbalwereld haar betuigde viel haar meer dan terecht ten deel. Ouders raken wel vaker bij het voetbal of een andere sport betrokken omdat de kinderen er mee beginnen. Zelden zullen een sport en vereniging echter zo veel rijker geworden zijn als club en clubleden als mens als in het geval van Christel Tesselaar. Het voetbal verliest een persoonlijkheid die zich 25 jaar lang met al haar passie wijdde aan de spelers en speelsters van het G-voetbal. De club verliest een persoonlijkheid die een enorme steun en toeverlaat was.

Haar familie én de spelers van G- voetbal dragen echter het grootse verlies. Een persoonlijkheid vol passie en liefde voor anderen is weggevallen. De herinnering blijft.

Lambert Rinkens

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk