MOVARE WORDT NIEUWE TOEKOMST KAKERTSHÖFKE

Er is al het nodige verandert in de wijk. Nu gaat ook de voormalige basisschool Kakertshöfke als MOVARE-bureau een nieuwe toekomst tegemoet.

Lambert Rinkens, Landgraaf 22 juni 2021, 11:15

Oude foto’s laten een andere Kakert zien. De tijd staat echter niet stil. In de afgelopen jaren heeft de Schaesbergse wijk al een behoorlijke facelift ondergaan. Oude mijnwerkershuizen verdwenen en maakten plaats voor nieuwbouw.

Het oude karakteristieke schoolgebouw in de kern van de wijk gelegen, waar zo veel inwoners van de Kakert herinneringen aan hebben, gaat ook een nieuwe toekomst tegemoet. Basisschool Kakertshöfke kreeg in het verleden al een andere bestemming. Die gaat nu echter nog eens gewijzigd worden.

Heel toepasselijk zal, medio 2021, onderewijsstichting MOVARE zich in het oude schoolgebouw vestigen. Momenteel is het bureau van de stichting in Abdij Rolduc te Kerkrade gevestigd. MOVARE was al langere tijd op zoek naar een nieuwe locatie en die is nu dus gevonden in de voormalige basisschool. Na de verbouwing zullen een 40-tal medewerkers er hun werkplek vinden.

De onderwijsstichting bestuurt en verbindt 46 scholen in een 8-tal gemeenten, waaronder ook Landgraaf. In totaal biedt MOVARE plek aan rond de 11.500 leerlingen en 1079 medewerkers.

Momenteel is het gebouw nog eigendom van gemeente Landgraaf en wordt verhuurd aan de stichting Landgoed slot Schaesberg. Het huurcontract loopt af op 31december 2020.

Bron: gemeente Landgraaf

Afbeeldingen: Pinterest

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk