JENEVERPRODUCENT ONTVANGT 1.5 MILJOEN EURO SUBSIDIE VAN EU WANT?

De Europese Unie betaalde tot nu toe 1miljoen euro subsidie voor een reclamecampagne voor Hollandse jenever. Dat klinkt mooi maar is zo krom als het maar zijn kan.

Lambert Rinkens, Landgraaf 9 juni 2020, 11:43

De Europese Unie heeft tot nu to een miljoen euro subsidie aan Nederlandse jeneverproducenten verstrekt. Waarom? Dit geld is bestemd voor een reclamecampagne die jenever moet promoten in de V.S. Echter, tegelijkertijd besteden de E.U. en Nederland miljoenen aan campagnes om alcoholgebruik te ontmoedigen binnen Europa. Dat mensen in de V.S. aan de alcohol gaan schijnt dan minder erg te zijn. Verder is er dan de vraag op welke basis dit geld dan gegeven wordt, want het geld komt namelijk uit het Europese potje voor landbouwsubsidie.

Christen Unie 

Staatssecretaris van Volksgezondheid Paul Blokhuis, CU, sloot verleden jaar november nog met tientallen maatschappelijke organisaties een Nationaal Preventieakkoord om alcoholreclame aan banden te leggen. Een ander lid van de Christen Unie, nota bene minister voor Landbouw Carola Schouten, dient echter toezicht te houden op de besteding van Europese gelden die besteed worden uit de agrarische fondsen.

Veenbes

En het argument om toch de subsidie aan te vragen?

“Wij zijn een landbouwproduct. Behalve graan kan er ook maïs of veenbes in de jenever zitten.”, aldus Spiris.NL-voorzitter Stassen.

Lees het hele verhaal van Lise Witteman op: http://www.ftm.nl

Bron: Follow the Money

Afbeelding: Wikicommons

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk