DISCRIMINATIE IN VERENIGDE STATEN GAAT VEEL VERDER DAN MENIGEEN DENKT

Het zwaartepunt van de Black Lives matter demonstraties ligt in de V.S. Echter, de oorspronkelijke bewoners aldaar worden nog veel harder getroffen. Maar liefst 70% meer dan andere rassen.

Lambert Rinkens, Landgraaf, 8 juni 2020, 12:39

Wereldwijd wordt er volkomen terecht steeds meer geprotesteerd tegen discriminatie en tegen politiegeweld. De demonstraties blijven zich alsmaar uitbreiden. Gelijktijdig blijven er, hoe ongelofelijk het ook moge lijken, steeds meer filmpjes verschijnen van agenten die ondanks alles gewoon over de schreef blijven gaan. En ook gelijktijdig wordt er een complete bevolkingsgroep in de V.S. zo goed als vergeten en dat terwijl deze nog veel sterker gediscrimineerd worden.

De oorspronkelijke bewoners van de V.S., de Indianen, worden al gediscrimineerd sinds de eerste blanken er voet aan wal zetten. De Indianen worden er maar liefst 70% meer gediscrimineerd dan andere rassen. Politiegeweld tegen hun is gewoonweg letterlijk aan de orde van de dag. Het Amerikaanse United States Department of Justice Native Americans bevestigd dit zelf. De ‘natives’ ervaren twee maal zoveel geweld als de gemiddelde Amerikaanse burger. En het US Department of Justice geeft zelfs toe dat dit ongestraft gebeurd.

Leonard Peltier

Slechts een voorbeeld. Leonard Peltier, een van de activisten die in juni 1975 bij Wounded Knee in opstand kwamen, werd 40 jaar geleden aldaar gearresteerd in het Pine Ridge reservaat en van moord op twee FBI agenten beschuldigd. De man zit nu nog steeds in de cel. Al 40 jaar lang boksen zijn medestanders tegen de V.S. justitie op om hem vrij te krijgen. De man ontkent al sinds zijn arrestatie en heeft nooit een fair proces gekregen. Amnesty International is ook van deze mening. Maar ook dat mag niet baten.

Barack Obama, zelf advocaat en Afro-Amerikaan, heeft nul komma nul gedaan met het verzoek om gratie. Hij heeft het gewoonweg aan de kant geschoven tijdens zijn 8-jarig presidentschap. De discriminatie van de ‘natives’ in de V.S. wordt liefst doodgezwegen. De discriminatie van Afro-Amerikanen, Aziaten en Latino’s is dus helaas niet de enige discriminatie aldaar en elders. Wellicht dat nu het tijdstip gekomen is om ook deze discriminatie aan de orde te brengen.

Bron: Clevelandsearch

Afbeelding: WikiCommons

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk