ACTIEF WORDEN TIJDENS CORONA

Corona is er helaas nog wel even. En je gezondheid blijft natuurlijk voorop staan. Actief zijn is dan dus absoluut een pluspunt en wel op meerdere fronten. En mogelijkheden zat op te Landgraaf. Een kijk op de zaak.

Lambert Rinkens, Landgraaf 5 juni 2020, 21:25

Zelden waren zo veel mensen zich bewust van het feit dat hun gezondheid hun grootste goed is. Misschien dat dit een van de weinige positieve bijdrages aan onze maatschappij is die door COVID-19 geleverd wordt. En om iets voor je gezondheid hoef je alleen maar actief te worden. Of althans, daar begint het dan mee. Natuurlijk kun je dat in je eentje doen, maar waarom zou je? Dat kan en daar is niks mis mee. Maar het kan ook anders.

In Landgraaf wemelt het van de verenigingen. En al die verenigingen zijn stuk voor stuk willens om nieuwe leden op te nemen en te begeleiden in het onder de knie, of muts, krijgen van dat waar zij voor staan. En we hebben het hier dus echt niet alleen over sport. Er kan van alles in Landgraaf. Actief geldt in deze zowel voor lichamelijk als ook geestelijk.

Van A tot en met Z, zit er werkelijk van alles en nog wat in Landgraaf. Het begint met de A van atletiek en gaat tot en met de Z van zingen, zaalvoetbal, zelfverdediging of bijvoorbeeld zwemmen. En daar tussenin? De B van badminton? De W van worstelen? De S van schaken, de J van jeugdtheater of judo, de D van dansen of duiken, de H van Harmonie, de F van Fanfare, de T van toneel, de V van volleybal?

De K van koor of karate, de S van schutterij, schietvereniging of scouting, de B van biljarten, de P van paardesport, de T van tafeltennis, de H van handbal, de I van IVN?

En dat is dan slechts een kleine greep uit het assortiment. Keuze volop.
Echter, het maken van de stap naar een vereniging levert meer positiefs dan alleen aan je eigen gezondheid werken op.

Lees verder onder de afbeelding

En ja, ook al denken ze het graag, maar politici zijn niet de ruggengraat van de gemeente. Die komen en gaan uiteindelijk ook weer. De Landgraafse verenigingen zijn en vormen de echte ruggengraat van de gemeente. In tegenstelling tot politici blijven zij. Lid worden van welke vereniging in Landgraaf dan ook maakt de gemeenschap sterker en vormt ook meteen de ziel van de gemeente. En dat is exact wat een gemeente in deze tijd nodig heeft, een sterke ruggengraat en een gezonde ziel.

Neem dus gerust contact op met een van de verenigingen (vooral in deze tijd liefst telefonisch of per email). De allermeeste van hen zijn ook nu nog actief, al is het in beperkte mate. Dus een afspraak maken om eens een kijkje te nemen of om meer informatie in te winnen kan altijd in deze. Veel plezier alvast!

Fotografie: De Landgraaf Courant

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk