DE OEFENBUNKER: BIZAR, MAAR ER IS WEER MUZIEK TUSSEN DE MUREN

Artiesten willen spelen, artiesten willen de click en de kick, en artiesten willen hun publiek een mooi moment in hun leven bezorgen. Nu moet dit OP GEPASTE AFSTAND in de Oefenbunker, en het kan.

Lambert Rinkens, Landgraaf 26 mei 2020, 18:15

Het juiste woord voor deze verkeerde tijd: bizar. Lege podia, lege concertzalen met lege stoelen, thuis zittende muzikanten, toerbussen die hooguit gebruikt worden om het inmiddels versleten bankstel naar het inmiddels overvolle milieudepot te brengen. En dan ook nog eens een Oefenbunker die zo graag wil maar simpelweg niet kan. Of althans, tot voor kort dan. Op 24 april 2020 werd er namelijk gestart met het project OP GEPASTE AFSTAND.

De Double Blond’s, ROHS, Dann at Bridges en Plastic Personality zijn slechts enkele van de bands en artiesten die er door het project, middels de LOCKDOWN LIVESTREAM optredens, voorbijkwamen. En binnen mum van tijd komen we uiteraard vanzelf weer terug op het woord bizar.

Bizar & stil

Jan Sluijsmans, projectleider & programmering bij de Oefenbunker, zegt het zo: “Het is een bizarre situatie. De artiesten staan er op het podium en er is geen publiek live aanwezig. Die situatie vraagt dan heel wat van de artiesten. De ene artiest kan daar beter mee overweg dan de andere. Anderzijds zijn zij blij dat dit nu überhaupt wel kan. En wij zijn daar ook heel blij mee.

Verder zijn de protocollen nu goedgekeurd en kunnen er dus vanaf volgende week wel weer de repetities plaatsvinden. Dan komt er weer iets van leven in de ‘Bunker’. Gelukkig, want het was hier zo stil…. dat voelde echt vreemd.”

Shanice Peeters, PR & tickets, vult aan: “Het was inderdaad stil, te stil. Maar door het project ‘Op gepaste afstand’ kon er dus wel iets. Nu is er weer muziek tussen de muren. Het is dan weliswaar een andere setting. Artiesten die op gepaste afstand op het podium staan, een cameraploeg die het geheel bij de mensen thuis brengt en geen publiek in de zaal, maar wel op de achtergrond. Echter, de artiest kan in ieder geval doen waar hij goed in is: muziek maken. En het belangrijkste van dit project is dat muziek verbind. Hoe anders dat mensen ook zijn, muziek verbind ze met elkaar.”

Aanstaande vrijdagavond zal om 21:00 uur de zesde editie plaatsvinden. MAXIME X GLYN + DTST zullen dan de LOCKDOWN LIVESTREAM tot leven wekken. Tijdelijk OP GEPASTE AFSTAND, dat klopt, maar het kan wel. Kijken, en zoals Shanice Peeters al aangaf, met de artiest verbonden zijn en genieten. En by the way: Van de eerdere vijf sessies kan men trouwens nog nagenieten. Deze zijn te vinden op de hieronder vermelde website, waar u ook terecht kunt voor andere informatie over de Oefenbunker of desgewenst de petitie ‘Liefde voor muziek’ ondertekenen: http://www.oefenbunker.com

Afbeelding: De Oefenbunker

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk