VCL SCHAKELT IN HOGERE VERSNELLING

Volleybal Club Landgraaf heeft ambities. Met een verjongd bestuur en het #VCL2.0 plan moeten de ambities van de club in de komende jaren bereikt gaan worden. Het aantrekken van Rob Delboeuf is hierin een volgende stap.

Lambert Rinkens, Landgraaf 24 mei 2020, 19:10

Leon Gulikers kan het niet laten. De man ademt sport in en adem sport uit. Het oud RKONS lid houdt vandaag een oogje in het zeil op de V.V.Schaesberg velden en zorgt ervoor dat de nieuwe regels in acht genomen worden. Waar de man, nu lid van V.V.Schaesberg, de informatie over de volleybalclub allemaal vandaan haalt is een volslagen raadsel. Of hij ooit bij de volleybalclub lid is geweest, of dat hij het nog is? Alle trainers bij voor- en achternaam, de toekomstplannen van de club of het nieuwe, verjongde bestuur? Allemaal geen probleem.

Overigens, net zo min een probleem als de samenwerking tussen V.V.Schaesberg en VCL. Een klein vijftigtal jeugdleden is op de velden aanwezig als voorzitter Tim Vorage zich ook ter plekke meldt. Hij is wel over de samenwerking tussen de clubs te spreken. En de dank aan de gemeente voor de hulp in deze vreemde tijd steekt hij ook niet onder stoelen of banken. Ere wie ere toekomt. En het is ook mooi dat hèt kan. De clubs moeten ook in deze tijd verder. En verder wil VCL zeker. Ook hun sportieve ambities steken zij niet onder stoelen of banken. En dat hoort ook zo. Ambitie en sport? Die horen hand in hand te gaan.

#VCL2.0

Divisie volleybal bereiken en dat logischerwijze behouden maar wel mèt aantrekkelijk spel, dat is het doel. Dat geldt dan bovendien niet voor een eerste team maar voor beide eerste teams. De jeugd moet doorstromen, begeleid door een kundig en enthousiast kader. Die ambitie vergt organisatie, een degelijk fundament, structuur en bovendien geld en tijd. Om het geheel waar te kunnen maken ontwikkelde VCL het zogenaamde #VCL2.0 plan.

De eerste progressie was al te zien.. Maar ja, toen gebeurde het onvermijdelijke. De volleybalclub is echter allesbehalve bij de pakken gaan neerzitten in deze crisistijd. Er werd ondanks de problemen een volgende stap gezet in het #VCL02 meerjarenplan.

Rob Delboeuf

Men wist duizendpoot Rob Delboeuf aan te trekken. Het CIOS met dans als hoofdkeuzevak, eigenaar van fitnesscentrum Train Smart te Kerkrade, fitnessprofessional of als trainer in het seizoen 2017/2018 het kampioenschap en promotie van de dames naar de promotieklasse bij VC Furos uit Kerkrade behalen, het zijn slechts enkele voorbeelden.

Rob Delboeuf is net als het verjongde bestuur ambitieus. Hij zal de trainers gaan begeleiden, de jeugd naar een hoger niveau tillen en zo voor de gewenste doorstroming naar de senioren zorgen.

Bovendien zal hij het damesteam 1 onder zijn hoede nemen en ook daar is er ambitie. “Binnen vijf à zes jaar moet het Dames 1 team naar de Tweede divisie. Dat is het doel.”: aldus Rob Delboeuf.

De VCL jeugd was gisteren dus volop in de weer op de voetbalvelden van V.V. Schaesberg. Niet echt alledaags, net zo min als net in deze tijd je intrede doen als trainer en begeleider binnen een club met #VCL2.0 op het programma. Maar echte ambitie hou je niet tegen, ook niet in een crisis.

Meer informatie over Volleybal Club Landgraaf is te vinden op: http://www.vclandgraaf.nl

Fotografie: De Landgraaf Courant

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk