ZOON KASHOGGI VERGEEFT MOORDENAARS VAN ZIJN VADER

Jamal Kashoggi verdween op 2 oktober 2018 in het Saoedisch consulaat in Istanbul. Daar werd hij vermoord en in stukken gesneden. Zijn zoon vergeeft nu de moordenaars. Jamal’s verloofde doet dit echter niet. Saoedi-Arabië

Lambert Rinkens, Landgraaf 22 mei 2020, 19:41

Jamal Kashoggi was een journalist die zich kritisch uitliet over het Saoedisch regime. En dat heeft hem waarschijnlijk zijn leven gekost. Volgens de Saoedische autoriteiten was de moord een louche operatie die niet door de autoriteiten in opdracht was gegeven. wereldwijd wordt daar echter zwaar getwijfeld. Agnes Callamrd, speciaal rapporteur van de e Verenigde Naties zei dat de Saoedische rechtbank een aanfluiting maakte van de eigen Saoedische rechtspraak.

De rechtszaak tegen de daders is overigens een bevestiging van die twijfels. Van de aangeklaagden werden er al drie vrijgelaten, terwijl de werkelijke achtermannen niet eens aangeklaagd werden. De oorzaak voor het Saoedische handelen is dat de Saoedische kroonprins, Mohammed bin Salman er tot over zijn oren bij betrokken lijkt zijn.

De zoon van Jamal Kashoggi, Salah Kashoggi, schenkt nu vergiffenis aan de moordenaars van zijn vader. Hij schenkt hen echter meer dan alleen maar vergiffenis: hij schenkt hen ook de kans op gratie. Vijf aangeklaagden werden ter dood veroordeeld, maar kunnen nu door de actie van Jamal Kashoggi’s zoon, volgens de Saoedische wet een pardon krijgen.

Jamal Kashoggi’s verloofde

Jamal Kashoggi’s verloofde, Hatice Cengis, is stukken minder vergevingsgezind in deze. Via Twitter liet zij weten: “Jamal Kashoggi is een internationaal symbool geworden groter dan wie dan ook van ons, bewonderd en geliefd. De hinderlaag en zijn afschuwelijke vermoording kennen geen limiet, en niemand heeft het recht zijn moordenaars te vergeven. Ik en anderen zullen blijven vechten voor #Justice ForJamal.”

Bron: Reuters, Twitter

Afbeelding: Twitter

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk