AFSLUITING PARKEERPLAATSEN SPORTPARK STRIJTHAGEN

Sommige mensen zijn of hardleers of gewoonweg echt te dom. Nog steeds vinden er samenscholingen plaats waarbij de afstandsregel overtreden wordt. Een van de gevolgen laat zich raden en is inmiddels van kracht.

Landgraaf, 21 mei 2020, 17:25

Het lijkt volkomen onbegrijpelijk, maar het is het niet. Het is helaas gewoonweg de keiharde realiteit dat er mensen zijn die er volkomen lak aan hebben. Het interesseert ze gewoonweg niet. Et voilá, het resultaat is een aanvullende maatregel die met ingang van woensdag 20 mei om 20:00 uur van toepassing is op de parkeerplaatsen bij Sportpark Strijthagen en ook op de jeugdontmoetingsplek (JOP) aldaar.

Op deze parkeerplaatsen vonden dus veelvuldig samenscholingen plaats waarbij de afstandsregeling geschonden werd. Nu is de boel op slot. Het gebied is alleen nog toegankelijk voor personen die verbonden zijn met Sportpark Strijthagen en BSO Eigenwijs. Deze personen mogen het gebied kortstondig doorkruisen op weg naar de nabijgelegen sportvelden om daar te sporten en te bewegen.

Bij de toegangswegen naar het park worden afzethekken en borden geplaatst. Bij het sportpark wordt gecontroleerd en gehandhaafd. Bij overtreding wordt een boete van €390,- opgelegd.

Noodverordening

Sinds woensdag 13 mei is de noodverordening COVID-19 van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg van kracht. In deze noodverordening zijn de gewijzigde maatregelen over de bestrijding van het coronavirus verwerkt die het kabinet op 11 mei heeft laten ingaan. De noodverordening geldt voor de 16 Zuid-Limburgse gemeenten. Op basis van deze noodverordening heeft, op verzoek van burgemeester Raymond Vlecken, de voorzitter van de VRZL mw J.M. Penn-te Strake, het aanwijzingsbesluit voor de sluiting van de parkeerplaatsen bij Park Strijthagen getekend.

Bron en afbeelding: Gemeente Landgraaf

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk