MONDKAPJES EN NAAIMACHINE?

Vanaf 1 juni is het verplicht om mondkapjes te dragen in het openbaar vervoer. Niet medische mondkapjes voldoen in deze. Maar wat als je niet met een naaimachine overweg kunt? Dan is er altijd nog onderstaande oplossing.

Landgraaf, 15 mei, 2020, 19:50

Het klopt dat er aardig wat mensen zijn die heel bedreven zijn in het gebruik van een naaimachine. En ja, er zijn ook aardig wat mensen die voor anderen niet medische mondkapjes maken. Maar dan nog, wat als je dan nog steeds geen mondkapje hebt? Het kan dus ook zonder naaimachine. Een gebruiksaanwijzing.

Men neme een grote zakdoek of groot doek van circa 60 cm breedte en van 60 of 50cm lengte. Iets groter mag natuurlijk ook!

Leg deze in een ruitvorm voor je neer. Sla de onderste punt om naar ongeveer 2/3de van het doek.

Neem de bovenste punt en leg die o punt aan de onderkant. Voilà: 3 lagen doek.

Vouw dan een kant naar het midden.

Neem de andere zijde en schuif deze in de de andere kant die je open houdt.

Je mondkapje bestaat nu dus in totaal uit minimaal 6 lagen!

Neem twee grote elastische haarbandjes (neem je kleinere zul je vrij snel merken dat deze te veel pijn aan je oren gaan doen) en leg de haarbandjes aan weerszijde bijna bij het einde van het doek vast. Simpelweg de ene kant van het haarbandje door de andere halen volstaat. Deze elastische bandjes om je oren en klaar. Echter: bij het afnemen van je niet medisch mondkapje haal je het kapje weg door de uitsluitend de elastische haarbandjes vast te pakken en aldus doende achter je oren weg te halen. Dus zonder het doek nog aan te raken! Gooi het doekje dan in de was. Nog een tip: zorg voor meerdere doekjes/kapjes. Een in de was en de andere voor gebruik!

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk