ATLETIEK: STAP VOOR STAP WEER OP TEMPO KOMEN BIJ STB LANDGRAAF

De maatregelen zijn aangepast en het sporten komt heel langzaam weer op gang. De Landgraafse atletiekvereniging STB maakte vandaag weer haar eerste stappen met junioren en senioren tegelijk. Een reportage.

Lambert Rinkens, Landgraaf 14 mei 2020, 21:04

De baan lag er de hele dag zonovergoten bij deze donderdag op Sportpark Ter Waerden. Een lege atletiekbaan die iedere atleet uitnodigend om er meters te maken. Meters maken en nog eens meters maken terwijl de bodem onder je voeten lijkt mee te veren. Iedere atleet kent het gevoel en weet hoe zalig het is om het hoofd leeg te maken tijdens een training. En nu, sinds enkele dagen, mag het ook weer met de andere leden van de vereniging. Of althans, met in acht neming van de nieuwe regels dan.

Iris Pilich , PR en communicatie bij STB Landgraaf en hardloopster, verklaart het een en ander nader: “Vandaag is het de eerste training voor junioren en senioren en de organisatie daarvan heeft nogal het nodige werk vereist. Daar moeten we Annick Ploumen dank voor zeggen, zij heeft dat voor een groot deel gecoördineerd. Zij heeft ook de afstelling van het protocol met de gemeente voor haar rekening genomen. Er was enige onduidelijkheid over het aantal mensen dat eigenlijk deel mocht nemen aan de training. Zouden dat er 3 mogen zijn, 5, 10 of een onbeperkt aantal. Nu weten we dat er eigenlijk geen limiet is, zolang iedereen zich aan de 1.5 meter afstand houdt. En er waren bovendien allerlei zaken die vooraf anders gepland moesten worden. Vandaag zullen we kunnen zien hoe dat in de praktijk uitpakt.

Iris Pilich is duidelijk blij weer op het terrein van STB bij Sportpark ter Waerden te zijn.

We hebben het terrein nu in vlakken verdeelt. Pylonen en hekjes bakenen nu de verschillende delen af. De binnenbaan is nu voor de senioren terwijl de junioren op de buitenbaan hun rondjes kunnen maken. De senioren moeten zich ook aan de 1.5 meter houden, voor de junioren onder de 12 jaar geldt dat niet onder de huidige regels. Verder dienen leden die aan een training willen deelnemen zich van te voren via een app aan te melden. Dan kunnen we dat vooraf coördineren. We verdelen de groepen over het terrein terwijl de leden al van te voren weten naar welke trainer zij toe moeten. Een groep komt hier bij mekaar, en de andere groep daar. Dat voorkomt dan samenscholing op een plek.

Het is mooi dat de baan nu weer in gebruik is. We kunnen weer trainen en dat voelt lekker en niet alleen voor onze vereniging. En, nu in deze tijd, blijkt dat de baan hier ook voor andere verenigingen een uitkomst is. Badminton vereniging BC Trilan en Neoliet uit Heerlen hebben ons kort geleden benaderd met de vraag of ook zij gebruik konden maken van de baan. Dat is voor hun een uitkomst en het is mooi om zich onderling te kunnen helpen. Bovendien doet het goed om te zien dat de baan nu optimaal gebruikt wordt.”

Atletiek vereniging STB is er overigens niet alleen voor hardlopers. De vereniging biedt de mogelijkheid om aardig wat onderdelen van de atletieksport te beoefenen. Kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen, hordelopen, et cetera. Hele mooie sport dus, die men voor een maandelijkse bijdrage van €4, – echt niet hoeft te laten. Meer informatie over STB Landgraaf is te vinden op: http://www.stblandgraaf.nl

Met dank aan Iris Pilich voor haar medewerking.

Afbeeldingen: De Landgraaf Courant

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk