RACISTISCHE TRUMP VLUCHT WEG OP PERSCONFERENTIE

Meer dan 80.000 doden door het virus. Ruim 30 miljoen V.S burgers zonder baan. En tot overmaat van ramp een gewetenloze president die gisteren wederom bewees een enorme racist en seksist te zijn.

Lambert Rinkens, Landgraaf 12 mei 2020, 20::26

De teller staat in de V.S. inmiddels al ruim boven de 80.000 doden. En net als bij de meer dan 30 miljoen werklozen zijn dat alleen de geregistreerde gevallen. De werkelijke aantallen zouden een nog veel triester beeld bieden. Tot overmaat van ramp hebben de V.S burgers echter ook nog eens een president die van alles en nog wat is, behalve een ook maar enigszins functionerende president.

Trump doet alles om zijn eigen imago zo goed mogelijk te verkopen in verband met de aanstaande verkiezingen later dit jaar. Hij laat geen enkele leugen achterwege om de COVID-19 crisis te bagatelliseren. Hij moet en zal de verkiezingen gaan winnen en daar gaat hij letterlijk voor over lijken. En daar heeft hij een reden voor. Als hij de aanstaande verkiezingen verliest, is zijn beschermde status in een klap verdwenen en zal hij voor een fiks aantal keren bij de rechter moeten komen opdraven. Het aantal kan gemakkelijk tot enkele tientallen zaken oplopen. Bovendien behandelen enkele van die zaken zwaar wegende misdaden en vergrijpen.

“Vraag dat maar in China”

“Wij zijn wereldwijd de leiders in testen.”, is een van zijn lievelingsleugens. Daar had hij zelfs een spandoek van laten maken en ophangen tijdens de persconferentie gisteren. Allesbehalve waar dus. Op de wereldranglijst van meeste testen staat de V.S. niet eens in de top 30. We vinden de V.S. terug op plek 32. En die leugen brak hem gisteren de spreekwoordelijke nek. CBS- journaliste Weijia Jiang is een Amerikaanse van Chinese afkomst. Zij stelde hem de vraag waarom het voor hem zo belangrijk is om er een wereldkampioenschap van te maken, terwijl er dagelijks zoveel mensen aan overlijden en het aantal patiënten ook steeds verder de lucht in schiet. En toen liep het mis bij de racist.

In plaats van de vraag te beantwoorden gaf hij compleet gepikeerd het antwoord: “Misschien moet dat maar in China gaan vragen.” Vervolgens ontneemt hij Weijia Jiang het woord en wijst Kaitlan Collins van CNN aan om een vraag te stellen. Maar Jiang vraagt door: “Waarom noemt u specifiek China tegen mij? ” Trump ontwijkt en uit nog wat beledigingen tegen de journaliste. Intussen heeft Kaitlan Collins afgewacht en wil nu haar vraag stellen. Maar Trump is nu de weg helemaal kwijt zegt tegen de CNN journaliste: “Je kwam niet.” en ontneemt ook haar het woord. Twee vrouwen die zich door hem niet niet uit het veld laten slaan en dan ook nog een daarvan die niet blank is, is duidelijk te veel voor deze racist en seksist . Hij draait zich om en neemt de benen.

Zijn opmerking had en heeft echter heel kwalijke gevolgen. Trumps aanhangers zien het als een vrijbrief om zich steeds vijandiger tegen ‘buitenlanders’, lees: alles wat niet blank is, op te stellen. In Minnesota zijn twee van dergelijke idioten opgepakt nadat een van hen een vrouw van Chinese afkomst in het gezicht getrapt had.

En dat is dan slechts één voorbeeld.

Bron: CNN

Afbeelding: Twitter

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk