“FIJN DAT ER WEER LEVEN IN DE SCHOOL IS!”

Acht weken geleden inmiddels barsten de basisscholen nog van de energie. Daarna was het er stil, veel te stil, maar dat ging niet anders. Vandaag dan de opluchting: het mocht weer.

Lambert Rinkens, Landgraaf 11 mei 2018,19:58

Het was in de ochtenduren nog niet echt een mooie lentedag te noemen, maar ook deze keer was het de schijn die bedriegt. Voor heel wat kinderen, ouders en mensen in het basisonderwijs was het wel degelijk een top dag.

Bij OBS De Speurneus staat conciërge Werner Echternach op het schoolplein en regelt er de gang van zaken. Dat verloopt overigens vlotjes, ouders en kinderen houden zich netjes aan de ‘regels en de voor kort aangebrachte markeringen doen de rest.

Enige uren later keren we in de middag terug en stellen enkele vragen aan de schoolleiding over het verloop van deze ‘nieuwe eerste schooldag’.

Duidelijk blij en tevreden met het verloop zou geen echt geen misplaatste conclusie zijn. Het is soepel verlopen, geen onduidelijkheid, complimenten van de ouders en vooral blije kinderen, zou dan óók meer dan aardig in de richting komen. Maar dat is natuurlijk niet alles. Het voltallige team van De Speurneus, de ouders èn de kinderen hebben in de afgelopen acht weken dus absoluut niet stil gezeten. En vooral de laatste dagen niet. Ronduit een meevaller dat er niet meteen na de Meivakantie begonnen moest worden. In die paar dagen extra is er nog een berg aan werk verzet moeten worden.

Dat is er de verleden weken sowieso geweest. Leraren en ouders hebben in de verleden weken de krachten gebundeld en aldus samendoende de achterstand heel sterk weten in te perken.

Schoolcultuur

En dat is ook een van de zaken waar directrice Thea Penders de nadruk op legt:” De Speurneus is een school waar het draait om samenwerking. Er heerst een cultuur van samenwerking tussen personeel. Samenwerking tussen school en ouders. Meedenken en ook begrip voor mekaar tonen. En in deze dan ook een dik compliment aan de ouders. Die hebben in de afgelopen weken thuis echt goed meegewerkt.”

Dan is er natuurlijk de vraag hoe het met de angst is. Niemand wil graag ziek worden en niemand wil een ander besmetten. Blijven mensen dan thuis? Thea Penders: “In die angst, daar staat iedereen zelf in. Een ieder op zijn eigen manier en met zijn eigen verantwoording. Iedereen is aanwezig, er heerst een grote collegialiteit en hele goede motivatie bij dit team. Ze zijn blij weer met de kinderen te kunnen werken. Het leeft weer in de school.”

En dan valt de opmerking: “Dat zou trouwens een leuke kop kunnen zijn voor je artikel!”

Nou bij deze dan.

Meer informatie over OBS De Speurneus kunt u vinden op: http://www.obs-despeurneus.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk