VERLAAT MOEDERDAGCADEAU? SCHOLEN MORGEN WEER OPEN

Morgen gaan de basisscholen en kinderopvang weer open. Een verlaat Moederdagcadeautje voor mams en paps? Zou kunnen, maar of alle ouders daar even blij mee zijn?

Lambert Rinkens, Landgraaf 10 mei 2020, 19:10

Er zullen morgen heel wat blije kindergezichtjes te zien zijn. De scholen gaan weer open en dan komen heel wat vriendjes en vriendinnetjes weer eindelijk bij mekaar. Voor de ouders is het echter nog maar de vraag of zij het allemaal zo geweldig vinden. Aardig wat van de scholen hebben nogal verschillende besluiten genomen over de manier waarop en wanneer zij les gaan geven.

Landelijk verschilt het nogal betreffende de door scholen genomen maatregelen. Sommige scholen gaan enkele dagen helemaal open anderen weer niet. Weer anderen hebben gekozen om in blokken van enkele uren les te geven. Menige ouder met kinderen op verschillende scholen en zelf een baan hebbend, krabt zich dan wel degelijk achter de oren om hier een passende oplossing voor te verzinnen.

Daarenboven zal ook niet iedere ouder, als wel ook menig lid van het onderwijspersoneel, blij zijn met het risico op besmetting van de kinderen of onderwijspersoneel zelf.

Bij onder andere basisschool De Speurneus zijn de buiten genomen maatregelen duidelijk zichtbaar. Bij andere scholen niet of nog niet. Bij de Speurneus zien we de markeringen voor de fietsen, op het trottoir zijn er lijnen getrokken om aan de nodige afstand te voldoen en bij de ingang geven kruisen aan waar te wachten is.

Flevoland/Veluwe

De verschillen van aanpak leiden blijkbaar echter ook tot minder frisse berichten en zaken. Op Twitter dook er vandaag dit bericht op uit Flevoland/Veluwe:

Overigens is niet bekend hoe de schoolleiding dat aldaar in de praktijk moet gaan waarmaken.

Fotografie: De Landgraaf Courant

Afbeelding: Twitter

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk