DIGITALE WERELD FANFARE ST. BARBARA G.A. BEGON MET BRIEFKAART PER POST

We leven, al dan niet tijdelijk, in een nieuwe wereld. Het lijkt allemaal stilgevallen te zijn, maar de schijn bedriegt. Een kijkje in de nieuwe werkelijkheid van Fanfare St. Barbara G.A.

Lambert Rinkens, Landgraaf 9 mei 2020, 19:11

Het lijkt allemaal heel stil in onze ‘nieuwe’ wereld, maar onderhuids borrelt het van de activiteiten. De nieuwe werkelijkheid is vooral een digitale werkelijkheid. Een werkelijkheid die broeit, een werkelijkheid die vol ongeduld wacht om weer terug te mogen gaan naar de sociale werkelijkheid waar wij als mensen vóór de crisis in leefden. Een werkelijkheid waar wij als mensen de emoties kunnen proeven, zien en voelen. Maar voorlopig is die werkelijkheid nog toekomst.

In het nieuwe nu beheerst het digitale het contact. Een surrogaat, dat klopt, maar er is niets beters momenteel. Het verenigingsleven is bij uitstek een wereld die gebaseerd is op het sociale, op het samen zijn en op het gezamenlijk doen. Die verenigingen proberen nu om deze crisistijd te overleven door van die digitale mogelijkheden gebruik te maken. We nemen Fanfare St. Barbara G.A. als voorbeeld voor een van de vele verenigingen die nu noodgedwongen zo te werk moeten gaan. Secretaris Carin Somers-Bloem leverde namens de vereniging tekst en uitleg.

“Het begon met een briefkaart”

We stelden de volgende vragen: hoe is het momenteel met de vereniging gesteld, hoe is de stemming, is er nog aanwas qua nieuwe leden, staan de leden te popelen om weer verder te kunnen?

Carin Somers-Bloem verwoorde het zo:” Het zijn rare tijden, dit hebben we nog nooit meegemaakt en we zullen een hele tijd hierin zitten. Het is nog niet duidelijk of wij op 1 juni mogen hervatten, de muziekbond is in overleg met ministerie en RIVM, het kan ook zijn dat we pas op 1 september mogen beginnen, net als de sportverenigingen.

Dat wil niet zeggen dat wij niks doen. Natuurlijk is het een tijd waarin we elkaar niet alleen op muzikaal gebied missen, maar ook op sociaal gebied. Als vrienden onder elkaar missen wij het contact met elkaar.

Wij het bestuur en onze dirigent houden geregeld contact met de leden, via kleine groepjes wordt er zoom of Whatsapp gerepeteerd aan nieuwe werken, met het hele orkest repeteren via de mp3 die we maken en de leden aanbieden met de opdracht hieraan te repeteren. Ieder maakt een filmpje van zijn deel en ik maak er een gezamenlijk werk van wat gepresenteerd wordt op You Tube en Facebook. Zelfs aan de online nationale wedstrijd doen wij met een van deze clips mee. Onze leerlingen krijgen wekelijks via Whatsapp les.

Daarnaast organiseren we via Zoom leuke meetings met alle leden samen waarin we wordt gesproken over hoe het met iedereen gaat en waar plaats is voor leuke acties en spelletjes. En waar we gezamenlijk brainstormen over hoe we straks weer fysiek als groep samen kunnen musiceren in het gezellige Streeperkruis. Nieuwe aanmeldingen zijn er niet, we zijn nu ook even niet bezig met ledenwerving, dat stond wel voor april op de planning, een 3de snuffelles actie, die wordt verschoven naar later, net als alle geplande optredens, tot aan de zomerstop zijn deze gecanceld of verplaatst naar later.

Het is allemaal begonnen toen we met Pasen alle leden en het beheer een briefkaart per post hebben gestuurd met een persoonlijke boodschap van het bestuur. Dat werd zeer gewaardeerd en toen bleek dat het nog langer ging duren zijn de andere projecten opgestart.”

Voor mensen die een kijkje willen nemen in een digitale les? Ga dan naar de Facebook pagina: http://www.facebook.com/Fanfare-StBarbara-GA

Voor andere informatie over de vereniging kunt u terecht op: http://www.barbara-ga.nl

Afbeeldingen: Fanfare St. Barbara G.A.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk