COLLEGE B & W WIL STEUNMAATREGELEN CORONACRISIS

Het college van burgemeester en wethouders wil extra ondersteunende maatregelen om de negatieve gevolgen van de Coronacrisis tegen te gaan. De gemeente zou dus de beurs moeten trekken. Alvast enige info.

Landgraaf 7 mei 2020, 20:20

De Coroncrisis heeft nogal wat gevolgen. En hoe verder de tijd vordert, hoe duidelijker er zich een steeds triester beeld begint te vormen. De lijst met namen van overledenen blijft maar verder groeien. Een fiks aantal werknemers is nu geen werknemer meer, en bedrijven komen steeds meer in de knel te zitten. Het college van burgemeester en wethouders wil nu dan ook extra steunmaatregelen treffen om die negatieve gevolgen tegen te gaan.

Het voorstel van B & W is om een tijdelijk werkbudget ter beschikking te stellen voor aanvullende maatregelen. Deze zouden dan ten bate van ondernemers, maatschappelijke instellingen en burgers moeten zijn. De voorgestelde omvang bedraagt 1 miljoen euro.

Het voorstel betreft verder de tijdelijke bevoegdheid tot vaststellen van besluiten van algemene strekking, zoals een verordening, voor zover die besluiten ten doel hebben het bestrijden van de negatieve gevolgen van de Coronacrisis, aan het college te delegeren tot eind dit jaar.

Op donderdag 17 mei zal er (onder voorbehoud) door de gemeenteraad een besluit genomen worden over dit voorstel.

Bron: Gemeente Landgraaf

Fotografie: De Landgraaf Courant

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk