ROLLING STONES RELEASE: LIVING IN A GHOST TOWN

De artiestenwereld laat flink van zich horen in een anders muzikaal zo stille wereld. Geen live optredens en geen festivals. Maar wel een stortvloed aan digitale optredens en new releases. Zo ook van de Rolling Stones.

Lambert Rinkens. Landgraaf 25 april 2020, 20:26

Het aantal muzikale steunbetuigingen is zo langzamerhand niet meer te tellen. Bob Dylan, Bruce Springsteen, Lady Gaga, en vele anderen. Natuurlijk zitten daar de nodige pareltjes bij, dus waarom de Rolling Stones extra vermelden?

‘The greatest Rock & Roll band on earth’ heeft een aardig tijdje stil gelegen wat betreft een echte nieuwe release maar liefst acht jaar om precies te zijn. Living in a Ghost Town is de eerste nieuwe single release sinds 2012. In de tussentijd werd er wel een aantal oude nummers heruitgebracht.

Mick Jagger, inmiddels 76, liet erbij weten dat het nummer oorspronkelijk niet voor deze crisistijd gemaakt is. De opnames zijn in afgelopen november gezamenlijk begonnen en werden tijdens de corona crisis verder afzonderlijk opgenomen. De opnames vonden plaats in Londen en Los Angeles.

Living in a Ghost Town is trouwens echt een ‘Stones’ nummer te noemen. Geheel in de traditie van dat wat de trouwe Rolling Stones fans van hun band verwachten en op hopen. Het nummer is te beluisteren op You Tube waarbij trouwens ook te vermelden valt dat de erbij behorende clip ook best de moeite waard is.

Bron: Reuters

Afbeelding: De Landgraaf Courant

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk