‘T HERT VA WOABICH, NET MET JE EIGEN ZAAK BEGONNEN EN NU DIT

De horeca is een van de sectoren die het momenteel ongelofelijk zwaar hebben. Voor zaken die al langer bestaan is het al moeilijk zat, maar wat als je er net mee begonnen bent?

Lambert Rinkens, Landgraaf 23 april 2020, 20;17

De Oude Markt in Landgraaf is dan nu eindelijk zoals de bedoeling was. Of althans, het is geen bouwput meer. Het weer is fantastisch en dan droom je ervan dat je terras vol zit. Een vol terras zou de gezellige sfeer pas echt goed tot uitdrukking brengen. En bovendien is het de droom van iedere horecaondernemer: een vol terras waar het gonst als rondom een bijenkorf. Maar niets van dit alles is nu van toepassing. Integendeel. Monique en Ivo Vleeschhouwers van Brasserie het Hert va Woabich waren bereid om hun momentele problematiek met ons te delen.

Monique laat het volgende weten:” We zijn nu dik een jaar open en in die korte tijd is er natuurlijk weinig kans om een buffer op te bouwen. We hadden ook net een paar stevige investeringen gedaan: een aanpassing aan de ontgeuringsinstallatie en de aanschaf van ons terrasmeubilair omdat de Oude Markt nu eindelijk klaar is.

Op dit moment kunnen onze gasten maaltijden afhalen en laten bezorgen, van woensdag t/m zondag tussen 12;00 en 19:00 uur. Het is heel fijn om te merken dat onze gasten ons niet vergeten en ook nu lekker smullen van onze maaltijden, sommigen zelfs wekelijks meermaals. Ondanks dat hebben we toch te maken met een omzetverlies van 70% en dat is vrij heftig. Aan de ene kant omdat we zo hard hebben gewerkt om een mooie zaak op te bouwen en we nu moeten toekijken hoe alles ineens redelijk stil ligt: aan de andere kant omdat we simpelweg ook onze medewerkers en onze zakelijke vaste lasten moeten betalen en daarbij privé ook nog een hypotheek en en overige kosten hebben.

Ik heb zelf in 2019 mijn baan in het onderwijs moeten opzeggen omdat een en ander niet meer te combineren was met de zaak, dus we Zijn met zijn tweeën volledig afhankelijk van wat we uit de zaak kunnen halen, en dat is op het moment nagenoeg niks. we ontvangen ondersteuning van de overheid, maar daarmee zijn we niet gered. De gemeente toont zich net als voor de crisis betrokken, maar er zijn zover ons bekend geen specifieke extra ondersteuningsmaatregelen vanuit de gemeente ingezet.

Ondanks de zware domper is het niet allemáál kommer en kwel: we mogen rekenen op een aantal betrokken, flexibele medewerkers die hun takenpakket zonder gemor hebben aangepast en ons helpen om ’t Hert in leven te houden. Met onze verhuurder en onze leveranciers onderhouden we een prettig, persoonlijk contact en ook daar mogen we over het algemeen rekenen op begrip en flexibiliteit.

Ook zijn we aangemeld op diverse platforms waar mensen tegoedbonnen kunnen kopen om ons te steunen, en een van onze buren aan de Oude Markt, Dennis, heeft zelfs voor ons een crowdfunding opgezet waarmee hij geld voor ons wil inzamelen. Voor dat alles zijn we ontzettend dankbaar en het is op dit moment ook even harde noodzaak om voor nu het hoofd boven water te houden. Daarnaast gebruiken we deze periode om te reflecteren op het afgelopen jaar, en plannen te maken voor een mooie toekomst samen met onze medewerkers en onze gasten, in het zonnetje op het terras op de Oude Markt.”

’t Hert va Woabich is natuurlijk maar een van de velen die zich op dit moment in zwaar weer bevinden. Maar toch, iedere zaak die nu geholpen kan worden is er eentje. Dus bij deze: voor een ieder die ’t Hert va Woabich een hart onder de riem wil steken: http://www.gofundme.com/f/039-t-hert-va-woabich

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk