STUDENTEN VAN VINDICAT BEBOET TIJDENS FEEST VOOR OVERTREDEN CORONAMAATREGELEN

De politie is in de nacht van vrijdag op zaterdag in actie moeten komen tegen feestvierende leden van studentenvereniging Vindicat. Vijftien van de leden overtraden de geldende coronamaatregelen.

Lambert Rinkens, Landgraaf 18 april 2020, 18:13

De Groningse studentenvereniging Vindicat kwam alweer in opspraak. Eerder gingen er massaal leden op wintersportvakantie terwijl in Italië terwijl het corona virus daar al uitgebroken was. Afgelopen nacht overtraden 15 van haar leden de coronamaatregelen door gezamenlijk een feest te houden in een pand aan de Grote Markt te Groningen.

De politie moest in actie komen en trof in het pand vijftien leden van Vindicat aan. De vijftien zijn door de politie bekeurd wegens het overtreden van de maatregelen.

De studentenvereniging heeft middels een persverklaring laten weten dat de vijftien geroyeerd zijn als lid van Vindicat. “…Het was een illegale en bovenal onverantwoorde actie, wat volledig in strijd is met het coronabeleid van de overheid en van Vindicat. Niet aan de richtlijnen houden daarbij anderen in gevaar brengen, accepteren wij niet van onze leden. We zijn b;lij dat de politie deze ongepaste samenkomst heeft gestopt en dat de desbetreffende individuen zijn beboet. Ook zullen zij verwijderd worden van de vereniging, wij willen niets te maken hebben met dit gedrag……”.

Bron: JOOP

Fotografie: Wikicommons

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk