STICHTING IKL ZOEKT LOCATIE VOOR MEGA INSECTENHOTEL

Dat is ‘m dan: het ‘mega insectenhotel’. De stichting IKL zoekt er een plekje voor in het Limburgse landschap. De stichting steekt momenteel de helpende hand uit naar de wilde bijen. Het hiervoor gebouwde ‘hotel’ zoekt een plekje!

Lambert Rinkens, Landgraaf 18 april 2020, 17:32

De stichting IKL, Instandhouding Kleine Landschapselementen, zet zich in voor het instand houden van het Limburgse cultuurlandschap. Op dit moment is een van haar acties er vooral opgericht om de wilde bijen een helpende hand toe te steken. Daar werd een ‘mega insectenhotel’ voor gemaakt.

Op dit moment gaat het ronduit slecht met de wilde bijen. De helft van de 358 soorten wilde bijen die bij ons voorkomen is met uitsterven bedreigd. Het grootste gevaar voor de bijen is in deze het gebrek aan nestplaatsen en het gebrek aan voedsel.

Een van de acties om de wilde bijen te helpen, is het uitdelen van 1000 gratis zakjes met bloemenzaad. Verder is de stichting dus volop in de weer om het mega insectenhotel een goede plek te geven. In samenwerking met de Provincie Limburg stelt het IKL een van de mega insectenhotels beschikbaar.

Waar deze moet komen te staan kan men zelf mee bepalen. Voorwaarde is echter wel dat de plek waar het hotel komt te staan ook zichtbaar is voor geïnteresseerden. Een andere voorwaarde is dat het geplaatst wordt in een geschikte natuurlijke omgeving.

Mensen die een goed idee hebben of meer willen weten over het IKL kunnen terecht op: http://www.ikl-limburg.nl

Bron: Twitter

Afbeelding: Twitter, IKL

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk