GOUDEN DAGEN MAAKT ZICH STERK TEGEN EENZAAMHEID

Gouden Dagen gaat tweehonderd tablets uitdelen om de eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan. De tablets zullen aan ouderen binnen zorginstellingen en in de wijk worden uitgedeeld.

Lambert Rinkens, Landgraaf 18 april 2020, 18:39

Beeldbellen helpt tegen de eenzaamheid. En juist nu is het extra belangrijk om die eenzaamheid bij ouderen te voorkomen. Ouderen ontvangen nu stukken minder bezoek en dreigen in de vergetelheid te raken. Beeldbellen met familie, vrienden of kennissen kan die eenzaamheid voor even verzachten of wegnemen.

Gouden Dagen zal de tweehonderd tablets uitdelen onder de Gouden Clubs (aangesloten zorginstellingen). Vandaar uit worden zij dan verdeelt onder de ouderen.

Ouderen die moeite hebben met het digitale gebeuren hoeven niet bang te zijn dat zij er niet mee overweg kunnen. Zij zullen ondersteuning krijgen in het gebruik van de tablets. In samenwerking met Helpdigitaal wordt de technische ondersteuning verzorgt.

Stichting Gouden Dagen laat verder weten dat men tijdens deze actie de regels van het RIVM zal naleven. Er wordt vastgehouden aan de 1.5 meter afstand tussen ouderen en de activiteitenbegeleiders.

Bron: Stichting Gouden Dagen

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk