TRUMP MISBRUIKT CORONA ALS CAMPAGNE

Trump tijdens persconferentie: ” De wereld is vierkant.” Journalist: “Mister president, de wereld is bolvormig.” Trump ontploft: “Jij bent een Fake News-journalist van een Fake News-krant.” En zie daar, 35 % van de Amerikanen gelooft Trump, inclusief de nieuwe vierkante wereld.

Lambert Rinkens, Landgraaf 16 april 2020, 23:57

“Trump tijdens persconferentie: “De wereld is vierkant. …..”, het is natuurlijk maar een hypothetisch voorbeeld. Maar geen mens zou er ook maar lichtelijk raar van opkijken als het daadwerkelijk zo gebeurd.

Ruim 22 miljoen V.S. burgers hebben een uitkering aangevraagd sinds de corona crisis. Een journalist die daar een vraag over durft te stellen krijgt van de Amerikaanse president meteen de volle laag. “Je bent een schande, je werkt voor een schandalige zender, Fake news, et cetera”, het bekende Trump repertoire. Maar sinds een week is Trump meer dan alleen maar geïrriteerd. Hij wordt steeds verder de hoek ingedrongen door de zelf gemaakte fouten.

De WHO, World Health Organization, is nu de zondebok. Daar heeft hij inmiddels de geldkraan van dichtgedraaid. En dat heeft kwalijke gevolgen. Vooral voor de landen die het financieel (lees: Derde Wereld landen) sowieso al moeilijk hebben. Daar zal de WHO nu stukken minder voor kunnen betekenen.

Maar Trump is in meerdere opzichten een levensgevaarlijke idioot. In Michigan gaan zijn aanhangers gewapend de straat op om tegen de genomen Corona maatregelen te demonstreren. Met hun auto’s bezetten en blokkeren ze de straat. Verder gaan ze uitgebreid groepjes vormend met Trump plakkaten wat lopen schreeuwen en protesteren. Een ambulance moet de oprit van het ziekenhuis naar binnen, maar komt daar niet omdat de Trump aanhangers simpelweg de straat blijven blokkeren.

De Amerikaanse president heeft inmiddels ruim 18.000 onwaarheden verteld. De ene nog zotter dan de ander. Maar nu in het corona tijdperk verteld hij levensgevaarlijke leugens en neemt idem dito besluiten. En hij laat nu zijn ware gezicht zien. En daar hebben zelfs zijn senatoren moeite mee.

Trump probeert namelijk om van de dagelijkse persconferentie een verkiezingscampagne te maken. Schaamteloos maakt hij misbruik van de duizenden doden om zichzelf te prijzen en zich op zijn borst te kloppen. En dat pikken een hele boel Amerikanen dus niet. En daar horen ook steeds meer republikeinse senatoren bij. Hij heeft de ene dodelijke fout op de andere gestapeld en pretendeert nu ó zo geweldig te zijn. Verschillende senatoren hebben hem gemaand om het voorzichtig aan te pakken, maar zoals gebruikelijk, hij luistert naar niets of niemand. En dat is al een dure fout gebleken. En met de verkiezingen in het eind van het jaar zou het wel el eens heel goed een voor hem en de republikeinse partij onbetaalbaar dure fout kunnen worden.

Maar ja, voor 35% van de V.S. burgers is de wereld vanaf nu dus vierkant.

Fotografie: Twitter

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk